Idet landet gjenåpnet lørdag klokken 16 var det kun tre kommuner igjen i landet som hadde innført lokale tiltak: Ullensaker, Lørenskog og Marker.

I Lørenskog er det påbud om munnbind der det ikke er mulig å holde én meters avstand i kollektivtransporten, samt i taxi.

–Det kommer en sak til formannskapsmøtet på onsdag om å oppheve den lokale forskriften. Vi forbereder full gjenåpning, og det er ikke behov for lokale tiltak. Så vi har derfor foreslått å oppheve tiltakene på onsdag, sier ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) til Romerikes Blad.

I Marker må fullvaksinerte nærkontakter innen skole, barnehage og helsetjeneste teste seg på dag én og dag tre og skal ikke på jobb før svar på siste test er klar. I tillegg anbefales munnbind i helsetjenesten.

Ullensaker ligger ifølge VG an til å bli den siste kommunen som opprettholder lokale tiltak etter onsdag neste uke. Kommunen har innført munnbindpåbud på Oslo lufthavn Gardermoen.

– Det skal fortsatt gjelde. Der har vi hatt en dialog med FHI gjennom FHI med kommuneoverlegen. Vi har kommet fram til at det er forholdsmessig å videreføre noe lenger, forteller ordfører i Ullensaker kommune Eyvind Jørgensen Schumacher (Ap) til avisen.

(©NTB)