Norge sto med tre strake slalåmseirer i verdenscupen. Henrik Kristoffersen vant slalåmrennene i Wengen og Garmisch-Partenkirchen, mens Lucas Braathen gikk til topps i Adelboden.

Norsk-brasilianeren vant også sesongens første slalåmrenn i Val d'Isère. De norske slalåmteknikerne avsluttet forrige sesong med fire strake slalåmseirer.

Bare sveitsiske Daniel Yule har klart å slå nordmennene i de ti siste slalåmrennene i verdenscupen. Han gikk også til topps i Madonna di Campiglio før jul.

Sveitseren vant søndagsslalåmen med 40 hundredeler ned til britiske Dave Ryding.

Braathen lå på 2.-plass etter første omgang, men måtte med en svakere finaleomgang se seg bli passert av både Yule og Ryding. Førte omgangens leder, Manuel Feller, kjørte imidlertid ut.

Seks hundredeler fra pallen

– Jeg sa at Feller kom til å drite seg ut. Egentlig er jeg litt overrasket over at Lucas ikke kjører bedre i andreomgang, men han kjører stabilt og bra, og er på pallen. Selv skal jeg innrømme at det er litt surt å være to tideler fra pallplass. Men jeg legger det igjen i førsteomgang, sa Kristoffersen til NRK.

De to Van Deer-løperne Kristoffersen og Timon Haugan slet med å få feste på den speilblanke isen i Kitzbühel. Kristoffersen klarte likevel med glitrende kjøring å sikre 5.-plass, mens Haugen endte som nummer 24.

Aleksander Steen Olsen fikk seg en skikkelig klatretur i finaleomgangen. Kjelsås-gutten lå på 22.-plass etter første omgang og kjørte seg opp ti plasser.

– Klarte å gi gass

– Det var veldig gøy. Det er det man kjører for, å sitte i lederstolen. Det er en bakke det skjer veldig mye i, men jeg klarte å gi gass der jeg kunne, sa Steen Olsen til NTB.

Den regjerende verdensmesteren Sebastian Foss-Solevåg fikk det imidlertid ikke helt til å stemme og endte på 13.-plass.

Atle Lie McGrath gikk på innerski og kjørte ut i første omgang.

– Det er kjipt når det er i det kuleste rennet i året. Jeg følte jeg kom godt i gang, men så er den en dårlig sving hvor det ristet og jeg mistet balansen. Det er dritt, men jeg kan ikke drive å sutre over det, sa McGrath til NTB.

Nordmenn i verdenscupen i alpint

Norske alpinister med flest seirer og pallplasser i verdenscupen:
(Status 25. januar 2023)

Seirer:

Aksel Lund Svindal 36

Henrik Kristoffersen 30

Kjetil Jansrud 23

Kjetil André Aamodt 21

Aleksander Aamodt Kilde 20

Lasse Kjus 18

Ole Kristian Furuseth 9

Atle Skårsdal 7

Finn Christian Jagge 7

Erik Håker 5

Lucas Braathen 5

Andrine Flemmen 3

Jan Einar Thorsen 3

Ragnhild Mowinckel 3

Pallplasseringer:

Aksel Lund Svindal 80

Henrik Kristoffersen 79

Kjetil André Aamodt 63

Lasse Kjus 60

Kjetil Jansrud 55

Aleksander Aamodt Kilde 38

Ole Kristian Furuseth 32

Atle Skårdal 26

Erik Håker 20

Finn Christian Jagge 17

Ragnhild Mowinckel 12

Andrine Flemmen 11

Lucas Braathen 11

Trine Bakke 10

Hans Petter Buraas 10

---

Trude Gimle 3

Thea Stjernesund 1