Gå til sidens hovedinnhold

Musikkdrømmen ble virkelighet

Artikkelen er over 4 år gammel

Muhammet Turgut (24) fra Lørenskog har sammen med den prisvinnende produsenten Sondre Fristad spilt inn en musikkvideo i Los Angeles.

Muhammet Turgut har produsert og vært interessert i musikk siden han var 13 år. 

Turgut ble intervjuet i Zoom i 2012 og sa da at han ville ta et friår for å satse på musikken. Nå har satsingen båret frukter.

Musikkvideoen han har spilt inn i Los Angeles lanseres fredag 18. februar.

– Videoen handler om ensomhet og behovet for å ha folk rundt seg, sier Turgut.

Videoen lanseres på 730.no. Se videoen her: http://www.730.no/musicitem.aspx?newsId=21909

– Hvor mange musikkvideoer har du vært med på?

– Jeg har hittil gitt ut to låter, de har begge hver sin musikkvideo som jeg er med i. Det var utrolig gøy å være med på å lage musikkvideo, og jeg lærte veldig mye. Vi reiste rundt i Los Angeles og bodde på ulike steder. Favoritten min var nok de to nettene vi bodde i et helt fantastisk hus på Malibu. Mange av scenene i min nyeste video «Crave you» er faktisk filmet fra nettopp det huset. Musikkvideoen til Crave You har premiere 17.februar på 730.no, som er en underholdningsside med siste nytt fra musikk- og film verden.

– Hvordan blir videoene laget?

– Jeg fikk muligheten til å bli med et utrolig bra team til Los Angeles for å filme, takket være prisvinnende regissør Sondre Fristad. Det krever mange talentfulle personer for å skape en bra musikkvideo, og godt samarbeid er en forutsetning. Filmen til "Crave You’’ er en produksjon av Fristad Film. Det krever med andre ord mye planlegging og mange mennesker.

– Hvorfor ville du bli musikkprodusent?

– Jeg har hatt en stor interesse for musikk helt fra da jeg var liten, takket være min mor som alltid hadde musikken på i huset. Da jeg startet på ungdomskolen ble interessen større, så jeg startet på musikkproduksjonskurs i Oslo. Som sagt til RB Zoom i 2012 skulle jeg ta utdanning i musikkproduksjon etter videregående. Det utførte jeg våren 2015 ved Noroff Fagskole.

– Hva interesserer deg mest innenfor musikkbransjen?

– Jeg har veldig lyst til å vekke følelser med musikken min, det er min måte å kommunisere på. Så jeg jobber for at de som hører på musikken min ikke bare skal like den, men faktisk føle den. Musikk er en helt unik måte å uttrykke seg på, og jeg har lenge følt at det er veldig sterkt å uttrykke tanker og følelser gjennom rytme og lyrikk.

– Hva gjør du på fritiden?

– For å være ærlig har jeg ikke så mye fritid. Jeg elsker å lage musikk og bruker all ledig tid på det. Jeg har investert mye penger i å bygge mitt eget studio, så jeg satser stort på dette. Allikevel er det viktig å hvile ørene av og til - den tiden bruker jeg på å være med familien.

– Hvilken sjanger innenfor musikk liker du best?

– Jeg har jobbet en del med sjangere som Hip-Hop og RnB, men hoppet over til ElectroHouse og Progressive House i 2014 og siden har jeg likt det best.

– Gjør du noe mer enn å produsere musikk?

– Jeg produserer for det meste min egen musikk, men tar også imot bestillinger fra andre artister. En fun-fact er at jeg tidligere har hatt sangtimer, da i klassisk musikk, men det er lenge siden jeg drev med.

– Hvordan blir du inspirert til å lage musikken du lager?

– Jeg blir inspirert av alt og ingenting for å være helt ærlig. Det kan være hverdagssituasjoner jeg eller venner havner i, nye og gamle sanger, eller av å se og høre utviklingen til andre produsenter. Noen av mine favorittartister og produsenter er Zedd, Axwell Ingrosso og Alesso.

Kommentarer til denne saken