Romerike vokalensemble synger jula ut

Romerike vokalensemble er klar for konsert.

Romerike vokalensemble er klar for konsert.

Av
DEL

InnsendtFor tredje år på rad inviterer Romerike vokalensemble til en konsert den sjette januar. Også i år i Ullensaker kirke. Marit Midtsian, som er leder for Vokalensemblet gleder seg: «Ja, det gjør jeg virkelig!» sier hun, og legger til at Vokalensemblet har blitt veldig glade i å synge i det fantastiske kirkerommet i Ullensakerdomen. «Dessuten gleder vi oss alltid til konserter! Det er et stort privilegium å kunne formidle vakker musikk til publikum»

Hun forteller at Romerike vokalensemble øver på Råholt, men at sangerne kommer fra hele Romerike; også fra Kongsvinger, Lillestrøm og Drøbak! «Vi har også en fantastisk musikalsk leder og motivator i Vegar Sandholt. Han har ledet oss gjennom de fire siste årene, og bidratt sterkt til Vokalensemblets utvikling som et habilt kor på Romerike.» sier hun. Sandholt er utdannet dirigent, organist og klokkenist. Han har en svært allsidig erfaring fra inn- og utland.

Romerike vokalensemble samarbeider gjerne med profesjonelle musikere på konsertene sine. «Det er en stor inspirasjon for koret, og gir oss muligheter til å arbeide med musikk som vi ellers hadde måtte legge til siden.» sier Marit Midtsian. På denne konserten har Vokalensemblet med seg Lars Notto Birkeland på orgel og klaver. «Vi er så heldige å ha med tre strykere – to fioliner og en cello – fra Oslofjord kammerfilharmoni. Alle musikerne er allsidige og erfarne musikere og vi gleder oss til å samarbeide med dem! De vil utvilsomt fargelegge musikken på den vakreste måten!» sier Marit Midtsian.

På programmet står et farvel med julas musikk. «Det er jo denne dagen – 6.januar – som tradisjonelt markerer slutten på julehøytiden. Vi har tatt fram noen kjente melodier – om enn i ny drakt – og noen julemelodier som ikke er så kjente. Marit Midtsian forteller at ifølge gamle tradisjoner var det denne dagen de tre hellige konger kom fram til Jesus-barnet i stallen. «Derfor kalles denne dagen gjerne Hellige tre kongers dag.»

Samtidig som vi forlater julesangene for denne gangen, ser vi framover mot vinterens gleder…Mer vil ikke Midtsian røpe av programmet.

«Sammen med musikere og Vegar Sandholt ønsker vi publikum hjertelig velkommen til en vakker og fredfull avslutning på julehøytiden.»

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags