Ungdommelig kultur myldrer i Lillestrøm

ESTETISK PÅ SCENEN: Fra fjorårets fylkesmønstring i UKM  Akershus

ESTETISK PÅ SCENEN: Fra fjorårets fylkesmønstring i UKM Akershus Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lillestrøm kultursenter fylles av ung kultur denne helgen når UKM avholder sin årlige fylkesmønstring for ungdom i alderen 10-20 år. Hele 709 ungdommer skal danse, spille, gjøgle og vise fram kunst og film på flere scener og galleri.

DEL

Lillestrøm kultursenter fylles av ung kultur denne helgen når UKM avholder sin årlige fylkesmønstring for ungdom i alderen 10-20 år. Hele 709 ungdommer skal danse, spille, gjøgle og vise fram kunst og film på flere scener og galleri.

- Det  har faktisk gått 32 år allerede med UKM som en oppegående årlig happening. Her kan du oppleve det flotteste som Akershus kan by på av fremadstormende unge artister og kunstnere, sier fylkesansvarlig Roy Botten (50).

Selv har han vært med fra den spede begynnelsen i 1985 som rockende deltaker, til nå å koordinere alle innslag, crew og teknikk.

Kulturell bredde

-Hele festivalen blir bare større og større, sier Botten. I år har vi et crew på hele 110 personer, hvorav nesten 100 av disse er ungdommer. Vi ser at UKM etter hvert også har blitt en arena for opplæring av unge produsenter, konferansierer, teknikere og skribenter/fotografer.

- Mesteparten av det som gjøres i løpet av helgen, blir utført av ungdom, og vi gamlingene kan lene oss godt tilbake og være stolt av den oppvoksende generasjonens innsats og pågangsvilje, sier han med et smil.

Håpløst for juryen

Fylkesmønstringen i Lillestrøm starter fredag med to forestillinger og åpning av kunstutstilling. Så blir det mange forestillinger fra tidlig lørdag til sent søndag, før juryen går på scenen klokka 19.30. Av de 709 som deltar skal nemlig 30 personer videre til en landsfestival i Sandnes i juni.

-Juryen har en tilnærmet håpløs oppgave, sier Botten. Vi får lov til å sende 5 sceneinnslag, 4 kunstverk og 1 film innenfor rammen på 30 personer. Denne rammen skal også i tillegg inneholde en konferansier og noen unge arrangører og medie-deltakere. I tillegg skal vi selvfølgelig fordele på alder, sjanger og kommune, slik at vi sender et utvalg ungdommer som er representative for ung kultur i Akershus i 2017.

Roy Botten har denne helgen mange baller i lufta. Mest spent er han på hvordan det nye kamera-utstyret vil fungere.

-Vi har investert i splitter nytt utstyr for å filme alle forestillinger direkte og sende disse live som streaming på nettet, i tillegg til å kunne ta vare på dette for all ettertid, sier han. Ungdommene selv står for all filming av forestillingene med mange kameraer samtidig.

- Jeg tipper det også er mange av dem som er veldig spent på hvordan det nye utstyret vil fungere. Det finner vi ut i løpet av helgen, sier Roy Botten.

Mer info om helgen i Lillestrøm kultursenter:

http://ukm.no/akershus/

https://www.facebook.com/UKMAkershus

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags