Gå til sidens hovedinnhold

Else blir fast i Mandagsklubben

Artikkelen er over 4 år gammel

Jessheim-komikeren er fast paneldeltaker i gjenopplivningen av smått legendariske Mandagsklubben.

– Det er kanskje meg det er knyttet lavest forventninger til intellektuelt sett, så jeg håper å overraske positivt, ler Kåss Furuseth.

Les også

– Samlivsbrudd er alltid tøft, ikke minst når det er barn med i bildet

 

Sammen med panelkollega Dag Sørås og programleder Anne Rimmen skal hun hver mandag servere satire om dagens nyheter - viktige og uviktige - når Mandagsklubben returnerer til våren.

– Det hørtes veldig gøy ut å bli med på, jeg liker det at man ikke helt vet hva som skjer fra uke til uke. Det blir litt som et surprise party, sier Furuseth, og legger til:

– Nå høres jeg kanskje litt teit ut, men det er veldig gøy at det skal spilles inn på et utested. Det kan jeg si, som har hatt VIP-kort på Martin's, sier hun med henvisning til innspillingslokalet i Victoria teater midt på Karl Johans gate.

Les også

Pub går nye veier

 

Håper det funker 20 år senere

Programdirektør i Discovery Networks Norway, Eivind Landsverk, håper at Mandagsklubben kan leve opp til den smått legendariske statusen programmet har fått i årene etter premieren i 1996.

– TV-bransjen er inne i en tid preget av nostalgi, der man ofte ser på hva som funket før, og om det kan fungere nå. Det tror vi Mandagsklubben kan. Det har vært et av TVNorges mest sette og mest populære programkonsepter, så får vi se om det kan bli like bra nå 20 år senere, sier Landsverk.

– Mandagsklubben skal ha snert, ironi og smarthet, som jeg mener disse komikerne har alle ferdigheter til å levere. Målet er å gi seerne en knall start på humoruka, sier Landsverk.

 

Rullerende gjester

I tillegg til Kåss Furuseth, Rimmen og Sørås, skal Calle Hellevang Larsen, best kjent som sidekick i "I kveld med Ylvis" og Raske menn, være utegående reporter. De vil også få ukentlige besøk, der en av to gjesteplasser skal fylles med noen av humor-Norges aller største. Nærmere bestemt Thomas Giertsen, Atle Antonsen, Harald Eia og Jon Almaas, som skal være gjester på rulleringsbasis.

– Det er jo helt klart en bonus at vi slipper å dra programmet, sier Antonsen til RB.

Både han, Giertsen og Eia var med da programmet var på høyden rundt 2000. Almaas er derimot nyankommet, etter den mye omtalte overgangen til NRK.

– På Nytt på nytt pleide vi å si til gjestene våre at de bare kunne slappe av og ha det behagelig, så det gleder jeg meg til, sier Almaas, som foreløpig ikke helt vet hva han ellers skal bedrive arbeidsdagene med ved siden av månedlige gjesteopptredener.

Les også

– Endelig ferdig med den dritten!

 

– Som et band, bare mindre narkotika

Else Kåss Furuseth blir derimot å se ukentlig.

Etter flere sesonger med soloshowet "Det er lov å være blid med Else" på TV2, gleder hun seg nå til å samarbeide igjen, slik hun gjorde på Torsdag kveld fra Nydalen.

– Jeg er veldig glad i å jobbe i en gjeng. Det er litt som et band, bare mindre narkotikabruk. Håper jeg. Ikke minst ser hun fram til å jobbe med TVNorges nye stjernelag.

– Ikke for å fornærme Morten Ramm, men det blir deilig å jobbe med folk som faktisk har lest en avis før, fleiper hun.

Kommentarer til denne saken