Terningkast 5: Ny sterk serie fra Petter Uteligger

Tv: Gro Anita Sakstad fra Lillestrøm er en av deltakerne i Petter Uteliggers nye serie som går over ti episoder med start i kveld. Foto: TV 2

Tv: Gro Anita Sakstad fra Lillestrøm er en av deltakerne i Petter Uteliggers nye serie som går over ti episoder med start i kveld. Foto: TV 2

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

«Petter Uteligger: En ny sjanse»

Premiere på TV 2 28. februar kl. 21.40

Sju rusavhengige, alle med et sterkt ønske om å forandre livet, føres sammen for å lage kaffebar midt i Oslo sentrum. Vil de klare det? Vil noen falle fra?

Petter Nyquist har gjennom seriene «Petter Uteligger» og «Fra gata til Nordkapp» klart det mange dokumentarister ikke har klart; å dokumentere rusavhengiges liv uten at det blir medlidenhetssuppe av det.

Nyquist formidler på en unik måte at rusavhengige er ulike typer mennesker, at hver historie er forskjellig. At det ikke alltid bare er «å ta seg sammen».

En av deltakerne i serien er Gro Anita Sakstad fra Lillestrøm. Hennes historie ble vist i Petter Nyquists forrige dokumentarserie "Petter Uteligger: De pårørende". Etter at Gro Anita møtte Petter Nyquist tok livet en helt ny vending, og i "En ny sjanse" kan tv-seerne få se hvilken forandring hun har vært gjennom på få år.

Møtet med Petter Uteligger ga Gro Anita en ny start: – Han har betydd alt

De sju deltakerne i tv-serien må lære seg baristafaget, de må pusse opp et slitent lokale i Akersgata for å innrede kaffebaren =Kaffe, Norges første kaffebar der alle bak disken er rekruttert fra rusmiljøet.

Utfordringene er store og spørsmålet er om alle vil greie å henge med. For selv om alle har et ønske om å ha en jobb å gå til, kan rusen og de psykiske problemene som følger med være en tung motstander å bakse med.

Spenningen som ligger i å følge hver enkelt av deltakernes kamp gjør dette til god tv. Serien gir sterke møter med mennesker som byr på sin historie – fortalt med varme og en god porsjon humor. Dette er ikke tv du blir trist av, det er tv som gir håp og svar på hva det er som kan hjelpe folk ut av rusavhengighet.

Gro Anita Sakstad og de andre deltakerne må lære seg baristafaget i "Petter Uteligger: En ny sjanse".

Gro Anita Sakstad og de andre deltakerne må lære seg baristafaget i "Petter Uteligger: En ny sjanse". Foto:

Serien går over ti episoder. Anmeldelsen er basert på de to første episodene i serien.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags