Gå til sidens hovedinnhold

SVT klippet vekk Furuseth fra «Skavlan»

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det blir lenge til neste gang, sier produksjonsselskapet.

(Nettavisen): I den sjette sesongen av høstens «Skavlan», som sendes på TV 2 i Norge og på SVT i Sverige, hadde programleder Fredrik Skavlan besøk av britiske Claire Foy og den norske popartisten Sondre Justad.

Men der de norske seerne fikk se komikeren Else Kåss Furuseth i det samme programmet, ble ikke de svenske seerne noe nærmere kjent med 38-åringen fra Jessheim, skriver Dagens Næringsliv (bak betalingsmur).

I stedet var hun klippet vekk, og svenskene fikk servert intervjuer med rytteren Peder Fredricson og skuespilleren Petter Dalle.

De to svenskene var på sin side ikke med i TV 2s versjon av talkshowet.

Daglig leder i produksjonsselskapet Monkberry, Marianne Torp Kierluf, sier til avisa at den ulike klippingen ble gjennomført fordi de hadde muligheten til det - men at det blir lenge til neste gang.

Blant annet går svenskene glipp av denne historien:

 

– Lineær-versjonen av «Skavlan» har ulik lengde i Norge og Sverige. Dermed er tv-versjonen av programmet litt ulik hver uke. TV 2s Sumo-versjon og SVTs Play versjon er derimot mer sammenfallende, sier hun. 

Det var ikke bare de ulike gjestene som var forskjellen på den norske og den svenske sendingen.

Mens artisten Sondre Justad åpnet programmet i Norge med fremføringen av låta «Ikke som de andre», var det avslutningen på programmet i Sverige. 

Kommentarer til denne saken