– Veldig moro å vinne, og at bildene jeg tar blir anerkjent

Vinner uke 12 og måndens vinner: Fantastisk lys over lensene i Fetsund. Foto: Mike Hillingseter.

Vinner uke 12 og måndens vinner: Fantastisk lys over lensene i Fetsund. Foto: Mike Hillingseter.

Artikkelen er over 2 år gammel

Med lånt drone gikk Mike Hillingseter til topps med dette stemningsfulle bildet av Fetsund lenser.

DEL

– Veldig moro å vinne, og at bildene jeg tar blir anerkjent av andre, smiler månedens fotovinner Mike Hillingseter.

Han bor kun fem minutter unna lensene med kone og to barn, og har ikke oversikt over hvor mange turer det har blitt til Fetsunds store stolthet.

Denne januardagen, da han gikk på tur etter at barna var i seng, var det et møkkavær. Han hadde med seg en lånt drone, noe han var spent på å teste ut.

– Plutselig letta været, og jeg fikk en flammende solnedgang over lensene. Da satt det! Veldig gøy med drone, du får helt nye perspektiver, sier Mike entusiastisk, og legger til at det måtte litt redigering til for å få det ønskede resulatet. Bildet skal være som jeg opplevde det der og da, det er viktig for meg.

Hillingseter var aldri opptatt av fotografering under oppveksten. Det var ikke før han begynte på medier og kommunikasjon på videregående i 2005 han skjønte at foto var spennende.

– Det var så moro at jeg ville prøve 6 måneder på Bilder Nordic School of Photography, men det passet ikke for meg. Reklamebasert, mye booking av modeller og så videre. Jeg ville jo fange øyeblikket! Motivasjonen forsvant, kameraet ble lagt vekk. Jobb i en barnehage vekket lysten igjen. Hverdagsbilder av barn var det som skulle til.

– Fotokarrieren begynte med et Nikon D 90, og da jeg giftet meg var gaven fra mamma en Canon 5d MARK II med to linser. Det er nok snart modent for utskiftning, smiler han.

Tilfeldighetene ville at månedens vinner nylig har begynt å skrive for Romerikes Blad, som frilanser på kulturavdelingen. I tillegg har han skrevet og fotografert for Hund&Fritid i mange år.

– Jeg vokste opp med hunder, er utdannet hundeinstruktør, mye har handlet om hunder i livet mitt. Nå er det spennende å gå noen nye veier, og i RB får jeg tips og hjelp til å klare dette.

Har du noen gode fototips til våre lesere?

– Ikke overtenk. Se etter det fine, enkle rundt deg. Prøv å se ting på nytt. Unngå oppstilte bilder, vær til stede og fang øyeblikkene.

Mike Hillingseter vinner månedens beste bilde i mars, og får 20 Flaxlodd i posten av Romerikes Blad. Han er også med i kampen om årets bilde.

Vinner uke 9: Flott speiling og nydelige blåtoner. Foto: Monika Taraldsen

Vinner uke 9: Flott speiling og nydelige blåtoner. Foto: Monika Taraldsen

Vinner uke 10: Bilde med fine linjer. Foto: Rolf Støa

Vinner uke 10: Bilde med fine linjer. Foto: Rolf Støa

Vinner uke 11: Herlig bilde av hest i motlys. Foto: Ann-Jorunn Aune

Vinner uke 11: Herlig bilde av hest i motlys. Foto: Ann-Jorunn Aune

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags