Friluftsspillet går helt på skinner

Detta blir gøy: Manusforfatter Mari Mehus (i rødt) sammen med noen av skuespillerne.Foto: Ola Einbu

Detta blir gøy: Manusforfatter Mari Mehus (i rødt) sammen med noen av skuespillerne.Foto: Ola Einbu

Artikkelen er over 4 år gammel

Sørum: Gleder og sorger, kjærlighet og humor. Men aller mest dramatikk. Det historiske spillet «Skinner til frihet» skal vekke følelser hos publikum.

DEL

16. juni er det premiere på det nye historiske friluftsspillet. Med Tertitten og dens stasjoner som teaterscene tas publikum med tilbake i tid – til okkupasjonen av Norge under 2. verdenskrig.

Langs banen blir det tablåer og på Fossum stasjon skjer selve spillet. Her blir det fortalt historier basert på virkelige personer og hendelser.

Regissørene Mari Mehus og Henrik Berg Larsen står bak manuset. De lover gleder og sorger, kjærlighet og humor – men ikke minst: Mye dramatikk.

 

Godt i gang

I helgen startet de første øvelsene på Blaker Skanse. Rundt 30 lokale amatørskuespillere møtte opp til workshop. Her fikk skuespillerne lese gjennom manuset og øve seg på ulike roller. I slutten av måneden skal de fem hovedrollene være fordelt.

– De store rollene er i alderen 12 til 65 år av begge kjønn. I de første øvelsene handler det om å bli kjent og vise engasjement. Når vi plukker roller, er det ikke nødvendigvis ut fra hva man presterer, men om vi ser den personen som matcher rollene vi har skapt, sier Mehus til Indre Akershus Blad.

 

Mer spenning

Regissørene er godt kjent i Blaker. Både i «Arven» og «Skansespillet» har de to sørget for flotte skuespillerprestasjoner og gode opplevelser på Blaker Skanse.

I år har Romeriksspillene gitt regissørene helt frie tøyler hva manus, regi og oppsetning angår. Henrik Berg Larsen gleder seg til å vise fram forestillingen.

– Det blir sinnssykt kult, og publikum vil oppleve mer spenning enn tidligere. Den eldre garden vil nok kjenne seg igjen i situasjoner og stemning fra okkupasjonstiden. Det er sterke følelser involvert, sier han.

 

Lover sterke inntrykk

Følelser er viktig i spillet. Regissørene er allerede forberedt på reaksjoner.

– Vi skal overraske, glede og provosere. Både en motstandssang og hirdsang vil gjøre folk opprørte, tror Larsen.

Forestillingen spilles seks ganger i perioden 16. til 19. juni. Publikum fraktes til Fossum stasjon med Tertitten. Det er plass til 130 publikum på hver forestilling.

– Vi kan garantere sterke inntrykk. Men også kjærlighet, sang, dans og humor, sier Mari Mehus.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags