Sceneskrekk ungdomsteater tar opp viktige temaer i "Den stygge andungen"

Gakk møter Lillepus (spilt av Tobias Engebretsen) på låven, i cast 2 sin versjon.

Gakk møter Lillepus (spilt av Tobias Engebretsen) på låven, i cast 2 sin versjon. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

"Den stygge andungen" presenteres i moderne drakt av Sceneskrekk ungdomsteater.

DEL

I år har Sceneskrekk ungdomsteater laget to Cast, gitt de to castene hver sin regissør og samme manus. Resultatet har blitt to veldig forskjellige forestillinger som begge spilles på Folkets hus Strømmen, 8. - 11. desember. Billettene kan bestilles på ticketmaster.no

"Den stygge andungen" er en historie vi alle har et forhold til i større eller mindre grad, historien om den lille anda som ikke passer inn fordi han er annerledes. Men nå har Espen Aukan gitt  denne klassikeren en ny drakt og Sceneskrekk ungdomsteater har gjort den både aktuell og magisk.  


Cast 2

Vi står midt i en situasjon i landet, i verden, hvor mennesker i vanskelige situasjoner er tvunget til å komme hit, til oss. 
Nye mennesker, ukjente øyne, skremmer mange og det fører til frykt - fremmedfrykt. Det er denne frykten som mobber, som dreper, som kan ødelegge samfunn og som kan ødelegge individer. Og denne frykten må vi redusere! Vi må snakke om den. Vi må bli konfrontert med den, vi må ufarliggjøre den. Det er det Cast 2 gjør i sin versjon av «Den stygge andungen». 

Etter snaut 4 måneder med prøvetid har dette blitt en forestilling om det å stå utenfor, om å være annerledes, om å komme inn i et miljø hvor man ikke er ønsket, fordi man ikke er lik. Med spennende, magiske og morsomme karakterer har vi laget en forestilling som tar opp temaer som mobbing, fremmedfrykt og omsorgssvikt. Og dette i en familieforestilling med anbefalt aldersgrense 5 år! 

Vårt ønske og mål er at denne forestillingen kan gi barn og voksne et felles knutepunkt, som kan føre til dialog om nettopp fremmedfrykt, mobbing og om det å føle seg utenfor. 

Vi møter Gakk, spilt av Magnus Stokkeland, Gakk kommer inn i en familie med to søstre og en mor som får hodepine av unger, og spesielt av Gakk. 

Det er en familie som ikke syns han passer inn. Han har tross alt andre farger, er rar, og har store manneføtter! Sakte, men sikkert, med stygge ord som «tjukkebollafeiten» og «Styggen», bryter de Gakk ned, og den dagen han blir sendt i skammekroken for noe han ikke har gjort, velger Gakk å rømme fra disse omstendighetene. Han drar til den skumle låven, der hvor hunder og katter bor. Og i følge mamma, tror og gjør hunder og katter ting , ender ikke tror på og gjør. Men det velger Gakk å ikke bry seg noe om. 

På låven møter han Lillepus i rosa trikot og Laffen som elsker ball, og sammen starter de jakten på å finne ut hvem Gakk egentlig er, for alle vet jo hvem de er! 

Morsom dialog, spennende karakterer, bevegelse , musikk og tankevekkende øyeblikk er beskrivende for CAST 2 sin versjon av «Den stygge andungen».. 


Cast 2 

Spiller 8/12 kl.19:00 og 11/12 kl.13:00, 16:00 og 18:00 

På Folkets Hus Strømmen. 


Regi: Maria Petronella Muri Nygren
                                                                                                                              

Skuespillere: Magnus Stokkeland, Linn Hovde Hestnes, Victoria E.Skovholdt, Malin Sundby Svensli og 
Cornelia Reichmann.                                                                                                        


Musikk: Runa Aarbakke Skjeldal                                                                                                          

Koreografi: Elise Rougnø / Maria Petronella Muri Nygren


Cast 1 

Cast 1, har laget en vakker versjon av denne gamle klassikeren. En magisk familieforestilling for de minste. Denne forestillingen byr på gode, søte, litt klønete og morsomme karakterer, mye sang og et magisk univers. Det er Håvard Martin Kvadsheim som gir liv til den lille anda Gakk, som prøver å akseptere seg selv i en verden av kranglete søstre, en litt oppgitt mor og to gode venner i form av katten "Lillepus" og hunden "Laffen". Ta med barna på en reise i dyrelivet der du møter en søt andefamilie i rosa tyllskjørt og svømmeføtter, en kosete katt, en klumsete hund med skinnvest og en rampete andunge, som kanskje ikke egentlig var en andunge likevel? 

Kom til Folkets Hus 9. og 10. desember og finn det ut. 


Cast 1 

Spiller: 9/12 kl.19:00 og 10/12 kl.13:00 og kl.16:00

Regi: Mie Petzold Andberg

Skuespillere: Håvard Martin Kvadsheim, Maria Jacobsen,

Miriam Reichmann, Hedda Åkenes-Johnsen, Sivert Wettermark og Eline Molvær Løndal.

Musikk: Thomas Gunnari Røtting.

Varighet: 120 min. (Med pause) 

Anbefalt aldersgrense: 5 år

Artikkelen er sendt inn av Maria Petronella Muri Nygren

Så fort frykten blir lagt til side blir Lillepus og Gakk fort veldig gode venner.

Så fort frykten blir lagt til side blir Lillepus og Gakk fort veldig gode venner. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags