– Kort fortalt så er formålet med dette nye teatret å senke terskelen for deltakelse ved å ha et folketeater for alle. Det virker som det er interesse for dette i kommunen vår, og at det er mulig å fylle noen huller i teatertilbudet, mener Magnus Landaas Skjervold.

Allerede har over 20 personer meldt sin interesse for å bli medlem i teatret, som ikke skal bli et teater kun for byen Lillestrøm.

– Nei, navnet er valgt nettopp fordi Lillestrøm blir navnet på den nye storkommunen om snaue to år. Her åpner det seg mange muligheter til å nå ut til mange, tror Skjervold.

Bred scenebakgrunn

Selv har han bred teaterbakgrunn. Han startet allerede i år 2000, da han ble med i Turid

Lisbeth Nygårds musikkteater på Skedsmokorset før han senere meldte overgang til Skedsmo amatørteater.

Der deltok han som skuespiller i en rekke år, før han de siste årene også har prøvd seg som regissør for teatrets oppsetninger som «Oliver!» og «Peter Pan», i samarbeid med Lillestrøm kultursenter.

RBs anmeldere mente jobben han gjorde som regissør holdt til terningkast fem for begge oppsetninger.

«Unge Magnus Landaas Skjervold gjør en kjempejobb med denne forestillingen», skrev anmelderen etter premieren på «Peter Pan».

Nå tar Magnus Landaas Skjervold all sin erfaring med over til nyetablerte Lillestrøm Folketeater.

Fakta

  • Magnus Landaas Skjervold (29), fysioterapeut, har bred bakgrunn fra amatørteatre, i tillegg til utdannelse fra Bårdar Akademiet.
  • Etablerer nå Lillestrøm Folketeater, et lavterskeltilbud.
  • Skal bli et teater for alle, også i den nye storkommunen Lillestrøm.
  • Første oppsetning i juni.
  • Les mer på: lillestromfolketeater.no

 

Ingen konkurrent

I de tre kommunen som vil utgjøre storkommunen Lillestrøm myldrer det allerede av aktive teatergrupper.

– Hvorfor mener du det er plass til enda en gruppe?

– Igjen er stikkordet lavterskel. Her skal det være plass til alle, uansett om de kan synge eller ikke.

– Likevel er det hele tiden en kamp om publikum. Hva tenker du om det?

– Vi ser gjerne for oss å samarbeide med andre amatørteatre i den nye storkommunen. Jeg håper ikke de ser på oss som en konkurrent, men heller som en samarbeidspartner. Det er det vi ønsker å være, sier Skjervold og legger til at Lillestrøm folketeater skal by på mer enn det å stå på en scene.

Premiere i juni

– Teateret ønsker å gi grunnleggende opplæring i skuespillerteknikk, sang og dans, men vi satser også på teaterlek, manuskurs og aktiviteter i sommerferien, sier Skjervold, som allerede har én forestilling klar for premiere.

2. juni vises barnemusikalen «Gullhår og de tre bjørnene» i Lillestrøm kultursenter.

– Dette stykket er en engelsk versjon, som jeg nå oversetter til norsk, og det har i seg aktuelle temaer som natur og miljø. Vi vil gjerne sette det opp også andre steder etter hvert, sier Magnus Landaas Skjervold.

Nå håper han mange vil melde seg til Lillestrøm folketeater.