Olsenbanden Jr. på Cirkus i Nes Kulturhus

Av
DEL

Innsendt Nes Revy- og Amatørteaters barnegruppe lover forviklinger, spenning og en dose kjærlighet under høstens oppsetning musikalen Olsenbanden Jr. på Cirkus. Det passer ekstra godt i år når det er 50 år siden den første norske Olsenbanden filmen så dagens lys i 1969.

De folkekjære karakterene i Olsenbanden inntar storsalen; Egon har som alltid en god plan, Benny synes den selvfølgelig er helmaks og Kjell er som vanlig nervøs og håpløst forelsket i Valborg. Politietterforskerne Hermansen og Holm, som er over middels glad i kaker, etterforsker kriminalsaker med Hermansens sønn lille Herman hakk i hæl.

På barnehjemmet bor Egon Olsen, bestyrerne Sigvald og Mathilde er alt annet enn snille med Egon og de andre guttene. De har en hemmelig drøm om å overta sirkuset til Fru Flamingo som kommer til byen. Egons største bekymring er å få tilbake spretterten sin som Sigvald har puttet inn i en safe på barnehjemmet. Egon får bryne seg på en ekte Franz Jäger og det blir eksplosjonsfare når Dynamitt Harry dukker opp.

Stykket er skrevet av Arne Lindtner Næss og Svein Gundersen i samarbeid med Ivar Tindberg. Det er andre gang Nes Revy- og Amatørteater setter opp forestillingen, første gang var i 2008. Den gang som nå er Annikken Hansson instruktør for de 27 skuespillerne i alderen 10 – 15 år, som utgjør årets barnegruppe. De fleste skuespillerne har vært med en stund, men det er også med oss 7 helt nye som debuterer på scenen i Nes Kulturhus. Adéle Heiberg er igjen med som hjelpeinstruktør, Per Håkon Sydtangen er sanginstruktør og Malin Kello Delbekk Josefsen er koreograf.

Nytt av året er at det er premiere på fredag, to forestillinger på lørdag, og en tidligere på dagen på søndag. Dette synes teateret er en god løsning som passer fint til barnefamilier.

Olsenbanden Jr. på Cirkus vises fredag 8. november kl. 18.00, lørdag 9. november kl. 13.00 og 17.00 og søndag 10. november kl. 14.00 i Nes Kulturhus.


Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags