Har fått 10.000 til minnefond

HEDRES: Stein Ove Berg vil bli hedret med et minnefond til støtte for musikktalenter.

HEDRES: Stein Ove Berg vil bli hedret med et minnefond til støtte for musikktalenter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Et minnefond etter visesangeren Stein Ove Berg blir en realitet det samme året som han ville ha fylt 70 år. Første stipendvinner blir 15 år gamle Emma Steinbakken fra Jessheim.

DEL

Ullensaker Venstre tok i sommer initiativ til et minnefond for å hedre den folkekjære artisten fra Kløfta, som skal dele ut et årlig stipend til musikktalenter.

Første stipendvinner blir 15 år gamle Emma Steinbakken fra Jessheim. Den unge artisten går siste året på Nordby ungdomsskole og spås en lysende  karriere.

– Emmas debutsingle ble P3s utvalgte i forrige uke. Til sommeren skal hun opptre på Odderøya Amfi sammen med store navn som Karpe Diem,  og hun har musikk liggende klar for utgivelse, forteller leder Stein Vegar Leidal i Ullensaker Venstre.

Deles ut i desember

Prisen planlegges overrakt i kommunestyresalen Ullr på Jessheim tirsdag 11. desember.

– Denne første gangen vil det skje i regi av kommunen. Etter nyttår må vi fortsette arbeidet med å få det organisatoriske på plass. Interimsstyret i Stein Ove Bergs minnestiftelse består av Rune Storsve og meg, sier Leidal, som understreker at fondet ikke skal ha noen politiske koblinger.

Han er glad for at fondet blir en realitet i jubileumsåret.

–  Det er tidkrevende å få på plass stiftelse og styre, men ved at ordfører Tom Staahle har bevilget 10.000 kroner fra sin reserve kommer vi i gang. Kanskje kan overskudd etter minnekonsertene i Aurskog og på Kløfta også tilføres fondet, sier Stein Vegar Leidal.

Får stipend: Emma Steinbakken blir tildelt det første minnestipendet etter Stein Ove Berg. Her er hun i rollen som Annie i fjor sommer. Foto: Vidar Sandnes

Får stipend: Emma Steinbakken blir tildelt det første minnestipendet etter Stein Ove Berg. Her er hun i rollen som Annie i fjor sommer. Foto: Vidar Sandnes

– Setter Kløfta på kartet

Ordfører Tom Staahle er kjent med Stein Ove Bergs betydning og hans opprinnelse fra Kløfta.

– Det er godt å kunne støtte opp om et fond som hedrer hans minne i jubileumsåret. Jeg håper og tror at man får statutter og en stiftelse på plass. Samtidig vil jeg utfordre lokalt næringsliv på Kløfta til å kjenne sin besøkelsestid. Et slikt fond vil sette Kløfta på kartet og bidra til å dyrke fram musikktalenter, sier Staahle.

Flere planer

Fra flere hold jobbes det også med andre planer for å hedre Stein Ove Berg: På Kløfta velhus jobbes det med å presentere visesangeren bredt basert på gaver som er gitt til vellet. Håpet er at noen av planene kan bli synlige når Kløfta Vel runder 100 år neste år.

Om fem år er det 75 år siden Stein Ove Berg ble født. Da håper man at det samtidig kan reises et minnesmerke, en byste eller statue av Stein Ove Berg, fortrinnsvis i Stasjonsparken på Kløfta.

Fakta

  • Stein Ove Berg ble født på Kløfta 22. desember 1948, der han også vokste opp. Som voksen bodde han på Kløfta, på Årnes og i Vestre Udnes i Nes, på Garderåsen i Fet, på Sørumsand, i Oslo og på Finstadbru. Her stiftet han familie på 1980-tallet.
  • Han debuterte i radioprogrammet «Søndagsposten» på NRK 1. april 1971. Han ga ut åtte musikkalbum i perioden 1974–1981. Blant hans mest kjente sanger er «Manda' morra blues», «Kommer nå» og «Stine Maris vise».
  • Berg skrev også mange av arbeiderbevegelsens mest brukte sanger. Han jobbet som journalist i Akershus Arbeiderblad/Romerikes Blad i to perioder – mens han arbeidet seg fram som en anerkjent visesanger og låtskriver på 1970-tallet og i en periode fram til han igjen sto på scenen i Aurskog i 1995.
  • Berg hadde tidvis rusproblemer og valgte å ta kontakt med Evangeliesenteret i Ørje. Han sto fram som kristen i 1996.
  • Stein Ove Berg døde i 2002, kun 53 år gammel.

Kilde: Wikipedia

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags