Aladdin søker flyvende teppe

Vi møter Edvard på teaterleir 8 uker før premieren der alle de 29 barna og ungdommene øver på forestillingen.

Vi møter Edvard på teaterleir 8 uker før premieren der alle de 29 barna og ungdommene øver på forestillingen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt For 27. år på rad er det duket for at Tut & Kjør Barne- og Ungdomsteater skal stå på scenen i Bingsfosshallen, for å underholde og glede publikum. Fredag 15. november braker det hele løs med den populære fortellingen om Aladdin. Det er bare et høytflyvende problem; de mangler flyvende tepper.

Teatergruppa spør derfor befolkningen i og rundt Sørumsand om å få “låne” noen gamle tepper. De må helst ha litt orientalsk preg, og gjerne være litt slitte. Om teppene kan fly eller ikke, er ikke så farlig. De kan jo bare spørre ånden i lampen om å få oppfylt et ønske...

Fra Schrek til Aladdin
Skuespiller Edvard Bertelsen (13) fra Fetsund har i årets forestilling rollen som selveste Aladdin. Det er første året Edvard er med i Tut & Kjør, men han har fra før fem års erfaring med Eureka amatørteater i Fetsund.

Da skuespillerne og rollene ble annonsert for teatergruppen, ble Aladdin ropt opp nesten helt sist.

- Jeg ble mer og mer spent siden verken navnet mitt eller rollen var ropt opp. Da jeg hørte at jeg fikk rollen som Aladdin ble jeg kjempeglad, sier en smilende Edvard da vi møtte ham på teaterleir i begynnelsen av september.

- Den største rollen jeg hadde før Aladdin var i forestillingen Schrek, da jeg spilte Kong Farquaad hos Eureka, sier Edvard og legger til at han elsker teater.

Det er ikke mange ukene igjen til premieren, og det er mange ord og bevegelser som skal øves inn og huskes. Hvordan ligger dere an?

- Vi har øvd ganske mye og jeg kan manuset for det meste utenat nå, sier Edvard. Han forteller videre at de andre skuespillerne er flinke, og at regissør Linda Andersen gjør en god jobb med å holde styr på en ganske vilter gjeng med unge skuespillere.

Har du fløyet et flyvende teppe før?

- Ikke på ekte, men jeg har så klart latt som mange ganger, sier Edvard før han løper inn til de andre skuespillerne. Tut & Kjør er en hel helg på Fosseim leir i Fosser 10 minutter utenfor Bjørkelangen i Aurskog-Høland.

PS: Hvis du har et teppe å låne bort, vil teatergruppen veldig gjerne ha det så fort som mulig. Ta kontakt med Jørgen på 988 88 555 eller send e-post til kontakt@tutogkjoer.no.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken