I fjor var ideen modnet og alt var klart for en stor dugnad på Sørvald bo og behandlingssenter i Sørum. Flere enheter brettet opp ermene og bidro til at enga skulle bli et samlingssted med liv og aktivitet på.

Å sette opp sauegjerde var litt mer jobb enn vi så for oss, skur måtte bygges, men du verden så bra resultatet ble. Mye flott aktivitet og mange hadde mye kunnskap som kom frem. Det å jobbe mot felles mål så mange i lag ble en veldig fin opplevelse. Med pengegave fra Lions Sørum vest ble hønsehus også en realitet og kyllingene som ble klekt på våren kunne flytte ut.

I år er sauene tilbake igjen på enga til stor glede for alle som hører til på Sørvald. Nye kyllinger fra Rugemaskin før påske bor i hønsehuset og har blitt til tre flotte høner og to haner som får mye oppmerksomhet. Nytt av året er to kosete små kaniner, som lever i sus og dus på enga med masse kos og stell. Bord og benker er kommet på plass, og enga bidrar til mye fysisk aktivitet, gode aktiviteter som gir mening, trivsel og samhold. Frem til ifjord stod enga urørt, et vakkert skue, men i dag vet vi at å ha tro på ideen og være litt vågale har gitt oss i rikt monn tilbake. Og hva smaker vel bedre enn nykokt kaffe og fersk formkake på enga en deilig sommerdag, med dyr og natur tett på ?

Artikkelen er sendt inn av Rosita Eliassen