Musikalsk leder Ingrid Danbolt følger nøye med mens «Neon Vokal» øver på sangene de skal framføre under VM.

– Jeg forsøker nå å være her mer som en støtte enn en leder. De skal selv få være med på å ta del og styre sin egen utvikling. Det merker man når de står på scenen, for de er så proffe – med mye energi og utstråling. De storkoser seg, og de blir best når de selv får ta del i den kunstneriske prosessen, sier Danbolt.

Jonas Jansen har vært med i koret i mange år, og han gleder seg til å reise til Sør-Afrika.

Neon Vokal 

– Det blir en lærerik opplevelse, man får møte mange andre kulturer. Så får vi se mange andre vokalgrupper opptre, og lære så mye vi kan, sier han.

Korer for store artister

Før gjengen setter seg på flyet til Sør-Afrika skal de både opptre og kore for store artister på Trallaus-festivalen på Blaker skanse.

– Det blir veldig spennende! Vi syns det er morsomt å gjøre forskjellige ting, og det å stå på scenen kommer til å bli en fantastisk opplevelse, sier de samstemt.

Åpner festivalen

Når Trallaus åpner dørene klokken 18.00 på torsdag, er det bare 15 minutter til Neon Vokal skal åpne hele showet. Etter at de selv har vist hva de kan, får de en kort pause før de skal ut på scenen igjen. Denne gangen skal de kore for Chris Thompson, og etter det for Dance With a Stranger.

– Vi er veldig vant med å synge allsidig, da syns jeg det er kult at vi får muligheten til å synge sammen med så store artister som disse. Det er med på å utvikle oss som gruppe, at vi gjør forskjellige ting, og synger forskjellige sjangre, sier Jansen.

Ingrid Danbolt sier at en av de store fordelene Neon Vokal har, er nettopp denne allsidigheten.

– Det gjør at de kan synge alt fra klassisk til nyskrevet musikk. De er en showgruppe, og det er noe av det vi har fått mye oppmerksomhet for. Mange kor og vokalgrupper egner seg best på radio, mens denne gjengen her, de er en opplevelse!