Skuespilleren, bosatt på Bjørkelangen, har fått en rolle i sesong to av BBC-satsingen «The Last Kingdom» som nå spilles inn i Budapest, skriver vg.no.

I første sesong av serien var også flere norske skuespillere med. Tobias Santelmann spilte en sentral rolle som Ragnar den yngre i fem av seriens åtte episoder, og Ole Christoffer Ertvaag og Julia Bache-Wiig spilte søsknene Sven og Thyra i én episode. Disse gjenopptar rollene sine i sesong to, skriver avisen videre.

Handlingen er lagt til slutten av 800-tallet, og bygger på Bernhards Cornwells suksesserie «The Saxon Stories» om tiden da vikingene herjet, før England ble samlet til ett rike.

Til VG har Ingar Helge Gimle tidligere uttalt:

– Jeg har det veldig bra nå, men jeg skulle gjerne vært med disse ungdommene, som Tobias Santelmann, og spilt i «Vikings» eller skurk i tysk tv. Jeg lengter alltid etter å prøve meg på nye ting i jobbsammenheng, men i privatlivet har jeg det helt vidunderlig.

Til høsten fyller Gimle 60 år, og til avisen sier han nå: Fornøyd:

– Det er nesten ikke til å tro. Det har gått litt fort, synes jeg – jeg trodde jeg kom ut fra Teaterhøgskolen i forgårs.