Grethe Thorbjørnsen stiller ut i Sandbekkstua

Grethe Torbjørnsen

Grethe Torbjørnsen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL
Hun fant sin metode i eksperimentell akvarell

LeserbrevRælingen kunstforening åpner ny utstilling lørdag 22.09 kl 1200

Grethe Thorbjørnsen er svært opptatt av å leke med farger. Etter mange år med ønske om å lage fargerike bilder, prøving og feiling, fant hun endelig sin metode i eksperimentell akvarell. Hun fremhever at fargene har en egen energi, og at de påvirker oss mennesker i stor grad. Gjennom bildene utfordrer hun vår fantasi, våre tanker og følelser, og hun ønsker å berøre.

Hun henter inspirasjon fra drømmer, fantasi ,naturen og alt rundt seg . Det er samspillet mellom fargene som opptar henne mest. Bildene blir komponert i fantasien, men fargekombinasjonene skjer impulsivt mens hun maler.

Hun er født i Nes på Romerike, og ble inspirert og påvirket i oppveksten både av sin bestefar og spesielt av sin mor som fortsatt maler i en alder av 90 år. Av yrke er Grethe Thorbjørnsen utdannet naturmedisiner på Norsk akademi for naturmedisin i Oslo.

I 2009 hadde hun sin første utstilling, i Galleriet på Årnes i Nes, da sammen med sin mor og sin datter som også maler. Senere har hun hatt flere separatutstillinger, og utstillinger også sammen med andre. De siste 20 årene har hun bodd i Rælingen, og har sitt eget galleri på Fjerdingby. Dette er åpent etter avtale.

Hjertelig velkommen til utstillingsåpning i Sandbekkstua lørdag 22. september kl. 1200! Cato Ermesjo vil synge på åpningen. Kunstneren vil selv være til stede og inviterer til dialog om bildene.

Utstillingen er som vanlig åpen lørdager og søndager kl 12:00 – 16:00 til og med søndag 7. oktober.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags