Ung kunstner høster heder

I Galleri Vinkelen: Oda Haugen Fallet (18 år) med maleriet  «Den vakre spinnersken og jeg – fritt etter William Bouguereau»

I Galleri Vinkelen: Oda Haugen Fallet (18 år) med maleriet «Den vakre spinnersken og jeg – fritt etter William Bouguereau» Foto:

Av
DEL

InnsendtFETSUND: Penselstrøkene imponerer, motivene berører. 18 år gamle Oda Haugen Fallet er «Årets utvalgte» på høstutstillingen som nå vises i Galleri Vinkelen ved Fetsund lenser.

- Veldig hyggelig at Fet kunstforening setter pris på det jeg maler. Gjevt å bli hedret på denne måten, sier den unge kunstneren som startet å male for to og et halvt år siden.
- Så det er ennå veldig mye som skal læres, erfares og utvikles. Men jeg har fått en god start. Det kan jeg takke kunstner Ingebjørg Støyva i Hemnes for. Det er hun som forløste kunstneren i meg, smiler Oda.
Siden første penselstrøk har det skjedd mye i den gryende kunstnerkarrieren. Maleriet hennes «Mitt land» er blitt valgt ut til landsmønstringen i UKM, og hun er blitt tildelt Drømmestipend fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping for sine kunstneriske ferdigheter. For et drøyt år siden holdt hun sin første separatutstilling i Galleri Vinkelen – en utstilling det fremdeles snakkes varmt om i lokale kulturkretser. To har på rad har Oda også blitt antatt på den juryerte Romerikesutstillingen.

Nå på høstutstillingen i Galleri Vinkelen, deltar hun med tre bilder, hvorav det ene «Den vakre spinnersken og jeg – fritt etter William Bouguereau», blir benyttet i markedsføringen av nettopp Romeriksutstillingen.


Til daglig går Haugen Fallet det tredje året på «Kunst, design og arkitektur» på Lørenskog videregående skole, men har mellom lekser og kunstnerisk krevende skoleoppgaver, tid til å dele av sine ferdigheter med andre. I Fet kunstforening har hun holdt kurs i kunstmaling både for barn og unge og voksne, senest i september.


Det er kombinasjonen av alder, talent og iver for kunsten som ligger til grunn for at nettopp Oda ble «Årets utvalgte»..
Utstillingen i Galleri Vinkelen åpnet 27. oktober og så langt har over 300 besøkende vært innom for å betrakte de 127 kunstverkene fra 40 kunstnere. Utstillingen er åpen hver søndag fra klokka 12 til 16 fram til og med 24. november.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags