– Det er veldig positivt og løfterikt at konsumeringen av nyheter øker så mye på mobil

Gleder seg over digital vekst: Magne Storedal, ansvarlig redaktør i Romerikes Blad. FOTO: VIDAR SANDNES

Gleder seg over digital vekst: Magne Storedal, ansvarlig redaktør i Romerikes Blad. FOTO: VIDAR SANDNES Foto:

Lillestrøm: Ferske tall viser at stadig flere leser Romerikes Blad på mobil.

DEL

Romerikes Blad har styrket sin digitale posisjon. Avisa har nå 55.500 daglige lesere på mobil, pc og nettbrett, mens 48.800 foretrekker papir og e-avis, viser tall Mediebedriftenes Landsforening (MBL) presenterte tirsdag. Den viser også at framgangen er klart størst på mobil, der lesningen har økt fra 37.700 til 45.600 det siste året.

– Romerikes Blad har vært inne i en positiv trend lenge som er ytterligere forsterket siste halvår. Det er veldig positivt og løfterikt at konsumeringen av nyheter øker så mye på mobil. Der der framtidas lesing først og fremst vil skje, sier Romerikes Blads ansvarlige redaktør, Magne Storedal.

Sterk digital trend

Tallene som ble presentert av MBL tirsdag er hentet fra Kantars Forbruker & Media-undersøkelse og viser nordmenn nå foretrekker digitalt innhold på mobilen.

– Nordmenn vil ha norsk redaksjonelt innhold, og de vil ha det på mobilen. Lesertallene viser at den gode journalistikken som hver dag produseres i våre mediehus leses og brukes. Dette er gode tall, sier Randi S. Øgrey adm. dir i Mediebedriftenes Landsforening.

Ifølge MBL-tallene leser 83 prosent av Norges befolkning nå norske aviser enten på papir eller digitalt. 67 prosent bruker daglig digitalt innhold, og 39 prosent får fortsatt nyheter via papiraviser en gjennomsnittlig dag.


Fakta

Lesertallene for aviser på Romerike 2. halvår 2019 (papir og digitalt):

Romerikes Blad: 86.100

Eidsvoll Ullensaker Blad: 18.000

Indre Akershus Blad: 16.100

Raumnes: 10.600

Enebakk avis: 5.700

Glåmdalen: 33.600

Varingen: 11.000

Kilde: MBL/Kantar

Flere lesere

Lesertallene for Romerikes Blad viser at avisa har 29. 420 abonnenter og 86.100 daglige lesere. Det er en framgang på 588 lesere sammenliknet med samme periode i fjor. Siden 2. halvår 2018 har veksten vært på 1,2 prosent.

Samlet sett går avisene i Amedia fram med 1,3 prosent sammenlignet med 2. halvår i fjor. Det vil si en økning på til sammen 7.987 eksemplarer. Dermed har avisene i Amedia nå et samlet opplag på 635.362. VG er igjen landets største mediehus, med nesten 2,4 millioner lesere, om man regner med papiravisa.Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags