Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 4Mye moro - få sluttpoenger

Artikkelen er over 5 år gammel

Revyanmeldelse

Ola Einbu

Snilerevyen, Lillestrøm vgs.

«Vet du det du vet?»

Snilerevyen byr på musikalske muskler og er samtidig et godt eksempel på hvor vanskelig revysjangeren er.

Som et alternativ til de mange russerevyene på Romerike har elever ved alle klassetrinnene på Lillestrøm vgs. sin egen Snilerevy, etter skolens logo, en snegle. Mottoet er «Skynd deg langsomt», men det lever ikke denne revyen opp til. Her er det relativt høyt tempo stort sett hele veien, og aktørene på scenen utøver både kraft, dynamikk og troverdighet.

Ja, det er nesten litt overraskende at til og med 16-17-åringer viser såpass ro og autoritet under rampelyset.

18 numre er fordelt over to akter i aulaen som er forvandlet til en Black Box-scene, med publikum i amfi.

Revygjengen forsøker å spinne rundt sannhet, som de skriver i programmet: «Hvis det er sant at ingenting er sant, da er det jo sant at ingenting er sant, og da er jo noe sant, og da er jo ikke ingenting sant.» Et villnis av en setning eller filosofiske kloke ord? Uansett har jeg vansker med å se at det er mulig å følge opp dette med en slags rød tråd. Numrene kommer da også hulter til bulter, noen med smak av fyllkalk, andre med smak av fugl. Ja, noen innslag har svært mye humor og stor kraft i seg, ikke minst «Inn i skapet» – der sønnen går til sine to fedre med en vond bekjennelse: Han er hetero, til fedrenes gråt og tenders gnissel.

Felles for stort sett alle numrene er at de mangler et sluttpoeng – og et revynummer bør alltid ha nettopp det.

Snilerevyen byr på mye moro underveis i hvert nummer – før hele greia renner ut i sanden. Neste gang bør denne energiske og kreative gjengen så absolutt legge inn flere krefter på dette området.

Bandet er et kapitel for seg. På et galleri over scenen har åtte mann tatt plass, under ledelse av Petter Lundby Nilsen. Her det meste av det beste, inkludert tre blåsere, som gir et drivende trøkk i revyen. En skole som har egen musikk,-dans og dramalinje har også mange kvaliteter å by på. Mye er samlet i Snilerevyen

Kommentarer til denne saken