Gå til sidens hovedinnhold

Slik har du aldri sett Klanen

Artikkelen er over 6 år gammel

Her ser du medlemmer av Klanen spa møkk, jage kuer og kjøre traktor. Alt til ære for å markedsføre den norske bonden i en ny reklamefilm fra Felleskjøpet.

«For en gjeng med bønder» heter Felleskjøpets nye reklamefilm. 

I filmen ser du ti medlemmer av Vålerengas Klanen på Skjennum gård i Nannestad, der de jobber som ekte bønder ikledd grønne dresser fra Felleskjøpet.

Felleskjøpet, som har hovedkontor i Lillestrøm, vant Gullfisken i 2012 med reklamefilmen «Bønder i byen». Nå er håpet at reklamefilmen med Klanen skal sikre en ny pris under reklamebransjens svar på Oscar, Gullfisken.

- Vi ønsker å bygge stolthet rundt bondeyrket og løfte fram den norske bonden. Dette er trauste tøffe mennesker som står på for å sikre norsk matproduksjon og ta vare på norsk kulturlandskap, sier Henrik Thoresen, direktør for forretningsutvikling i Felleskjøpet Agri.

Det er reklamebyrået Try som har produsert filmen. Tanken er å gjøre et humoristisk poeng ut av Klanens bondehets. Ti medlemmer av Klanen stilte velvillig opp, og var med på stuntet. Filminnspillingen i Nannestad varte i tre dager, og var en selsom opplevelse, forteller Thoresen.

- Jeg har aldri ledd så mye som jeg gjorde de tre dagene. Gutta jagde kuer, tok imot kalver, spadde møkk og kjørte traktor. Det var veldig moro, sier han.

Felleskjøpet lanserer filmen mandag. Nå planlegger de også å vil farge Åråsen grønn under kampen mot Vålerenga 3. mai.

- Alle som stiller i grønn felleskjøpet-dress på kampen vil få redusert billettpris, og vi kommer også til å selge dresser til redusert pris for den som vil ha, sier Thoresen.

Kommentarer til denne saken