Godt for lommeboken og miljøet

Av
DEL

InnsendtDe fleste med små barn vet at det går mye tøy i løpet av et år. Det sliter på både lommeboka og miljøet. Nå har Rælingen kirke og Rælingen bibliotek slått seg sammen for å gjøre noe med. Lørdag 5. oktober blir det byttemarked for barneklær i Rælingen bibliotek.

«Vi drives av et ønske om å hjelpe barnefamilier som sliter med å få hverdagen til å gå opp» sier Karin Kverland Oyengua diakon i Rælingen. «Ja, og det er gjerne fler en man vet om som finner det utfordrende å skulle ha dobbelt opp med tøy i forhold til barnehage, skole og SFO. Det blir mye penger av slik og derfor er det penger å spare på byttemarked.» Pia Løfshus er biblioteksjef i Rælingen og hun var veldig fornøyd i våres da samarbeidet ble avtalt. Karin tok i utgangspunktet kontakt for å snakke om lesevenner, men de to damene fant fort ut at de hadde mye overlappende tanker. Det handler om mennesker, lokalmiljøet, tilhørighet, og det store bildet.

Miljøgevinsten er også en faktor i samarbeidet. I stedet for å kjøpe nytt, så bytter man det til seg. «Vi tenker at det er spesielt viktig i disse dager, skal man gjør noe med miljøet – må man gjøre noe annerledes», sier Pia. «Det er jo ikke slik at alt barnetøyet blir slitt, barna vokser jo så fort», smiler Karin. «Dermed finnes masse fult brukbart tøy i skap, skuffer og kanskje i boder. Vi har veldig tro på behovet for byttemarked. Alt må ikke være nytt hele tiden», legger hun til.

Byttemarkedet i helgen er for barneklær for høst og vintertøy
Klær kan leveres i uke 40. Mandag 30. sep. til fredag 4. okt.
Mandag, tirsdag onsdag kan du levere tøy på Rælingen bibliotek mellom 12.00 og 19.00. Torsdag og fredag kan du levere tøy i Øvre Rælingen kirke mellom 09.00 og 14.00.
Så får du klippekort du kan bruke på lørdag.

Vi tar imot helt og rent tøy. Du kan levere så mange klesplagg du vil. Når det gjelder de minste størrelsene på babytøy fra
50-62 får du maks 20 byttelodd, det blir ofte mye av de små størrelsene – men vi ønsker oss tøy helt opp 170. Tøy kan også leveres på selve dagen, men for å unngå kø anbefaler vi å levere på forhånd.
Hvert plagg får et klipp, sko, pentøy, bunader, ytterklær får to klipp.

OBS! Vi tar ikke imot sommerklær som topper, shortser, badetøy, og lignende – denne gangen. Men hvis dette går bra håper damene på et fremtidig samarbeid.

Selve byttemarkedet er Lørdag 5. oktober 11.00 til 15.00 på Rælingen bibliotek
«Vi har alliert oss med flere frivillige og tror det skal bli en fin dag!» Sier Karin mens damene smiler fornøyd. Det er nemlig allerede blitt innlevert en del tøy til biblioteket. «Til og med i størrelse 170!» Jubler Pia.

Til å vise frem tøyet har de fått med seg Victoria og Hanna som synes det er den beste ideen de har hørt på lenge! De skal dessverre bort i helgen, men sier at de ellers ville ta seg en tur.

Damene håper på full fart hele lørdagen og hvis det blir tøy til overs vil de gi det til veldedige innsamlere av tøy slik at de kommer til nytte.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags