– Vår trommeslager Arild Engh døde på morgenen tirsdag av hjertesvikt, sier Kristoffersen, som minnes ham med et stort smil.

– Arild var en blid, glad og pliktoppfyllende kollega med en snerten humor. Vi spilte inn 23 studioplater i sammen. Det er nok ikke mange forunt å få et bedre ettermæle enn det Arild vil få. Jeg kjenner ingen som har noe annet enn godt å si om ham, sier Kristoffersen til RB.

Så opp til Arild

– Arild var jo som en bror for oss i alle disse årene. Selv spilte jeg med ham i 33 år, og jeg så opp til ham i mange år før det. Han var trommis i bandet han selv ga halve navnet til, Torry Enghs, sier han. Torry Enghs ble regnet som Norges beste dansepopband på slutten av sekstitallet.

– Arild var en som mange pratet om som en fantastisk trommis. Sin siste konsert gjorde han 18. desember i 2014 i Råholt kirke. Han ble aldri ordentlig frisk igjen etter det, men levde i håpet. I dag tidlig var det over, sier William Kristoffersen.

Må spille videre – i sorg

Arild Engh bodde et par år på Styri i Eidsvoll på 90-tallet, men var fra Kapp på Toten. Siden 1979 var han fast trommeslager i Ole Ivars fram til den siste konserten i 2014.

– Han spilte riktignok 45 minutter av dansen på Scandic Ringsaker dagen etter, men da orket han ikke å gjennomføre, sier William Kristoffersen.

– Vi er i sorg alle sammen, men vi må jo likevel videre allerede til helga. Da skal vi spille to dager i Sande ved Førde, sier bassisten og låtskriveren i Ole Ivars.

Han som har vikariert for Arild Engh de siste årene, Morten Nyhus, er også ute på grunn av midlertidig sykdom.

– Vi har heldigvis fått med oss «feiringgutten» Egil Arne Bakken som vikar noen helger. Han var kollega med meg i Ad Astra på åttitallet, og en av dem som jeg vet så veldig opp til Arild Engh, sier William Kristoffersen.

Arild Engh ble 70 år.