Arrangerer nyttårskonsert for 17. gang.

Skedsmo kammerkor og dirigent

Skedsmo kammerkor og dirigent Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL
Bak den tradisjonsrike nyttårskonserten i Lillestrøm kirke står Skedsmo kammerkor sammen med sin dirigent Gjermund Bjørklund. Koret har i mange år vært initiativtager og arrangør av et korprosjekt med oppføring av større kirkemusikalske verker. Bachs Juleoratorium, Händels Messias, Skapelsen av Hayden, Brahms Requiem og Bachs nyttårskantate er blitt fremført tidligere.
Den 17. i rekken er Mozarts Requiem.

Innsendt

«Dette er gøy og musikken er veldig vakker», sier Odd Hamnøy, bass i Skedsmo kammerkor. Han er med for 16. gang og gleder seg til søndag.
«Det er så flott at amatørkorister kan møte profesjonelle musikere og solister og gjøre slike konserter sammen.»

I år er det med 130 sangere fra Romerike og omegn sammen med 22 musikere fra Den Norske Opera & Ballett og Oslo Filharmoniske orkester samt fire solister; Ingejerd Bagøien Moe (sopran), Margrèt Brynjarsdottir (alt), Eirik Grøtvedt (tenor) og Emil Havold Næshagen (bass). Dirigent for det hele er Gjermund Bjørklund.

Mozarts mest kjente og beundrede verk
Requiem i d-moll (KV 626) fra 1791 er Wolfgang Amadeus Mozarts siste komposisjon. Selv om bare to tredeler stammer fra Mozarts penn. Mozart døde mens han komponerte verket, og siden det dreide seg om et oppdragsverk, ble det fullført av to av Mozarts elever på oppdrag av Mozarts enke Constanze. Omstendighetene rundt verkets tilblivelse og kvaliteten på de påfølgende utvidelsene har gitt opphav til heftige diskusjoner over lang tid. De uvanlige omstendighetene rundt komposisjonsoppdraget og den tidsmessige nærheten mellom denne sjelemessen og Mozarts tidlige død har gitt opphav til frodige mytedannelser.

Ønsker du en musikalsk kick-start på det nye året, ta kveldsturen søndag 7. januar til Lillestrøm kirke kl. 18 og nyttårskonserten der. Du er hjertelig velkommen.

​Arrangør: Skedsmo Kirkelige Fellesråd v/Skedsmo kammerkor.
 

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags