Gå til sidens hovedinnhold

Tilbake i NRK etter 10 år

I sitt rette element

Artikkelen er over 5 år gammel

«Storartet!» Slik er det for Tande-P å være tilbake i NRK etter en 10 år lang pause.

Slik deler du abonnementet ditt med andre i din husstand! 

Denne gangen er han imidlertid ikke å se på tv-skjermen. Alf Tande-Petersen (65), bosatt i Vormsund, har funnet veien inn til NRKs radiostudio, der du vekselvis kan høre ham og Anita Skorgan som programledere i «Ferievikarene», hver morgen på den digitale kanalen NRK P1+.

– Det er i samme kategori som «Nitimen» og «Reiseradioen». Et ferieprega radioprogram, rett og slett, forklarer NRK-veteranen.

Fra musikk til fugler

Og som ferievikar finnes det nærmest ingen grenser for hva det er mulig å snakke om.

– Vi har hatt med oss alt fra artister til en fugleekspert. Sistnevnte gjest var veldig spennende å ha på besøk. Jeg har nemlig fått en liten koloni med gråhegrer på eiendommen der jeg bor, og har blitt nokså fugleinteressert, ler Alf Tande-Pedersen, som er oppvokst på Frøya i Sør-Trøndelag.

Bak seg har trønderen en lang og merittert karriere både som journalist, programleder og forfatter. De fleste husker ham nok fra program som «Hodejegerne», «Ditt livs sjanse», «På'n igjen» og «Tande-På jobb».

Liker nærhet

Når han nå endelig har vendt tilbake til NRK, er det i en rolle han føler seg godt kjent med.

– Jeg begynte å jobbe med radio allerede i 75. Og denne gangen har jeg fått det akkurat som i gamle dager, med egen tekniker og produsent. Det kunne jeg ikke takke nei til, forteller Tande-P.

Å jobbe med TV er fint nok, dét, mener programlederen – men å sitte ansikt til ansikt med et menneske i et radiostudio kan knapt nok sammenliknes med noe annet.

– Radio er så umiddelbart, så nært og så herlig ukomplisert. Du kan sitte og virkelig se folk inn i øynene, uten at du er avhengig å stå på en spesiell måte for at lyssettingen skal fungere.

På Tande-Ps liste over drømmegjester er det ingen kjente navn å spore.

– Jeg bestemmer ofte de siste innslagene på morgenen før sending. Drømmegjesten kan derfor være et menneske jeg ikke kjenner til ennå, men som blir med som gjest på programmet og viser seg å være veldig spennende, forklarer programlederen og legger til:

– Jeg har aldri vært så opptatt av å ha kjente mennesker med i programmene jeg lager. Jeg er mest nysgjerrig på grasrota. Treffer du på de rette der, kan det ofte bli hysterisk morsomt.

Nå venter to uker til som ferievikar på NRK P1+. Og til høsten?

– Jeg har fått noen tilbud, så jeg får ta det litt som det kommer, sier Tande-P, og utelukker dermed ikke muligheten for flere NRK-prosjekter i den nærmeste framtid.

FAKTA

  • Alf Tande-Petersen, ofte kalt Tande-P, er født 9. oktober 1950 på Frøya i Sør-Trøndelag.
  • Han er programleder, forfatter og journalist.
  • Tande-P er kjent for NRK-programmer som «Go'fot på låven», «Tande-På jobb», «Ditt livs sjanse» og «Hodejegerne».
  • Han har utgitt både humor- og ungdomsbøker samt tre kriminalromaner.
  • Etter 10 års pause er han nå tilbake på NRK som programleder for radioprogrammet «Ferievikarene» på NRK P1+.

KILDE: WIKIPEDIA.NO

 

Kommentarer til denne saken