Sperrer av skogsområde: – Vi kan ikke legge folk i bakken

SPERRES: Kart over området i Marka som på grunn av filminnspilling er avsperret for alminnelig ferdsel siste uka i mars.

SPERRES: Kart over området i Marka som på grunn av filminnspilling er avsperret for alminnelig ferdsel siste uka i mars.

Filmselskapet Truenorth Norway ber folk holde seg unna. – Sitter det noen ute på isen og pilker, så må vi jo bare avbryte hele filmingen.

DEL

Området som skal sperres ligger rundt Langvann i Nittedal, og det vil bli sperret fra mandag 25. mars til mandag 1. april.

– Området skal brukes som location for filminnspilling, og det skal være vinter og urørt, forteller prosjektleder Per Henry Borch i filmselskapet Truenorth Norway til Varingen.no.

Rykter, og flere papirspor, sier at det er scener til den nye James Bond-filmen som skal spilles inn ved vannet i Marka inn mot Trehjørningen. Truenorth Norway er bundet av en «Non Disclosure Agreement», som vanlig er i slike prosjekter, og røper kun at filmen er beregnet på et internasjonalt publikum.

Les også:

I en kunngjøring som kommer i Romerikes Blad fredag, skriver filmselskapet:

«Truenorth Norway og grunneier har fattet beslutning om å begrense området vist på kartet for alminnelig ferdsel i perioden 25.03.2019 til 01.04.2019. Det innebærer at all ferdsel og opphold i området begrenses under opptak inkludert turveier og skiløyper.»

Les også:

Og videre:

«Det er satt opp alternative veier og løyper. Vi ber publikum om å respektere dette. Takk for forståelse og velvilje.»

Hytteeiere i området har fått varsel fra grunneier om at selve veien forbi Langvann blir stengt periodevis mellom 18. mars og 5. april. Grunneier er Carl Otto Løvenskiold.

Fra mandag 25. mars til mandag 1. april er det altså sperret for all vanlig ferdsel på og rundt Langvann inkludert plassen Trehjørningen, over et område som måler anslagsvis tusen dekar.

– Vi har ingen politimyndighet, og vi kan ikke legge folk i bakken, men vi henstiller folk om å gå rundt det avsperret området for å ikke ødelegge for innspillinga vår, sier Borch:

– Sitter det noen ute på isen og pilker, så må vi jo bare avbryte hele filminga.

Nord Helikopter AS har søkt om at det også blir opprettet midlertidige restriksjoner for lufttrafikk over Langvann siste uka i mars. I søknaden står det: «Årsaken er at det i løpet av filminnspillingen vil være helikoptertrafikk, med flere helikoptre i lav høyde og i høy fart på et begrenset område».

Skiforeningen har allerede lagt skiløypa utenom filmcampen som de siste ukene er blitt bygd opp i nordøstenden av Langvann.

KLARE FOR FILMING: Filmcampen som er bygd opp i nordøstenden av Langvann.

KLARE FOR FILMING: Filmcampen som er bygd opp i nordøstenden av Langvann.

En søknad fra Truenorth Norway til Arbeidstilsynet indikerer at det skal spilles inn følgende scene ved Langvann: «Et barn skyter en inntrenger. Hun jages av en annen inntrenger og springer ut på et islagt vann.»

Avslørt av kart: Bond spilles inn i Nittedal

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags