Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir TV-julen

Artikkelen er over 4 år gammel

Store filmer, dramaserier og klassiske juleskatter: Det er stikkord når julemenyene til NRK og TV 2 er klare.

TV 2 har mange godbiter for barnefamiliene. Ikke minst kommer animerte klassikere som «Mikkes magiske jul», «Flåklypa Grand Prix», «Gråtass»-filmene, «Polarekspressen», «Solan og Ludvig og Gurin med reverompa», «Happy Feet» og «Legofilmen» som perler på en snor.

Også Olsenbanden og Harry Potter får svinge seg på skjermene i regi av TV 2, som heller ikke har glemt de voksne TV-seerne. Det blir gode muligheter for langfilmkvelder når «The Imitation Game», «Gravity», «Forrest Gump», «Du har mail», «Dagboken», «The Bucket List» og «Horrible Bosses» får sendetid.

TV 2 Livsstil står for filmklassikerne denne julen, når både «The Bodyguard», «En offiser og en gentleman», «Ghost», «Taken» og «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant» skal til pers igjen.

Tradisjonen tro

Også NRK slår et slag for klassikere og varmer opp til jul med den romantiske juleklassikeren «Love Actually» 18. desember.

En klassiker for hele familien blir det i form av rockemusikalen «Med Grimm og Gru» som lander på NRK3 både lille julaften og julaften.

NRK3 skilter også med «Skam»-maraton og datoen interesserte må merke seg er 27. desember. Da sendes sesong tre i sin helhet.

Julaften kommer julestemningen for fullt på NRK med «Snekker Andersen», «Tre nøtter til Askepott», «Reisen til julestjernen» og «Donald Duck og vennene hans».

Tradisjonsrikt er også programmet «Julenøtter». Rune Gokstad og Øystein Bache varter også i år opp med gode doser hjernetrim.

1. juledag sendes Nadia Hasnaoui sin samtale med kongeparet i «Året med kongefamilien». Samtalen er innom tematikk som møter med det norske folk, Märtha Louise og Ari Behns skilsmisse og flyktningsituasjonen i Norge, melder NRK.

26. og 27. desember blir det mer om de kongelige når «Kongelige fotografer», to dokumentarer som kaster nytt lys over dronning Maud og kronprinsesse Märtha, melder seg.

Julespesial

Populære «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» får også sendetid på NRK i julen. Arve Uglum tar denne gangen turen til Jotkajavvri og Veafjorden.

Vi merker oss videre at kanalen gjør plass til julespesialen av det britiske detektivdramaet «Grantchester» 1. juledag, mens Maigret – i Rowan Atkinsons skikkelse – leder an 2. juledag.

28., 29. og 30. desember er det duket for SVT-serien «Frøken Frimans krig», der klasse- og kvinnekamp på tidlig 1900-tall er tema også i sesong tre.

Periodedrama blir det også når BBC-produksjonen «Nytt liv i East End» får sendetid 27. desember.

Kommentarer til denne saken