Gå til sidens hovedinnhold

Mathias ble beste Skårunge

Artikkelen er over 4 år gammel

Mathias Hole Svoren fra Hakadal stakk av med seieren i NRK-serien "Skårungen".

– Det var kjempegøy, rett og slett en utrolig deilig følelse å kunne slippe jubelen løs etter så mange dager med spenning, sier 28-åringen fra Hakadal.

Søndag kveld ble det klart at Mathias Hole Svoren sikret seg finalebillett i "Skårungen". Finalen ble vist på NRK1 i kveld. De tre finalistene ble skippere på hver sin båt, og måtte vise dommerne at de kunne mestre alt de har lært gjennom deltakelsen i reality-serien.

– Vi skulle gjøre mange ulike øvelser, alt fra tungeskjæring til sløying, forteller Mathias, som i finalen greide å dra i land en fisk på hele 26 kilo.

Les også

Sølte bort arven og underslo millioner fra arbeidsgiveren: Til slutt meldte han seg selv til politiet

 

Fasinert av Nord-Norge

Oppholdet i Lofoten har gjort at Mathias Hole Svoren har blitt veldig glad i Nord-Norge og Lofoten.

– Alle burde dra en tur til Lofoten for å se hvor fantastisk vakkert det er der. Jeg har blitt helt forelska i Nord-Norge, sier han.

Seieren feirer han sammen med en vennegjeng, og onsdag tar han påskeferie og reiser til Hemsedal. 

Fanfare for finalebillett i lofotfiske

"Skårungen" er egentlig betegnelsen på en ung stormåke, men brukes også om den som er ute på fiske for første gang. I "Skårungen" har tolv deltakere gjennom ti programmer blitt testet i hvor gode de er i lofotfiske.

Svoren uttalte til RB etter semifinalen at høydepunktet var semifinalen, da deltakerne skulle prøve seg på garnfiske.

– At jeg og Harald klarte å dra i land 350 kilo fisk på en natt viser hvor fantastisk rikt havet er på fisk, sier Mathias, og legger til at deltakelsen i "Skårungen" har gjort at han både spiser mer fisk og er mer opptatt av fiskeri og fiskeripolitikk enn han var før.

– Hva er planen framover nå, da?

– Ha, ha, nå selger jeg alt jeg har og kjøper meg en fiskebåt og begynner som fisker! Neida, jeg gjør ikke det, jeg blir jo fortsatt sjøsyk, he, he..

Slapp unna duellene

De andre deltakeren i "Skårungen" mener Mathias fikk en lett reise til finalen. Han trengte ikke å gå i noen dueller, og var hele veien på det beste laget.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gå helt til topps. I finalen møtte jeg min sterkeste motstander, Harald. Vi var lagkamerater hele veien, og så møttes vi i finalen. Harald jobber med å forske på fiskeri, så jeg fryktet han som motstander.

Til daglig jobber Mathias Hole Svoren som teknisk ansvarlig for 18 kjøpesentre. En hverdag som er ganske så fjernt fra hav og fiskeri.

– Men - to av sentrene er i Nord-Norge, så det hender jeg får tatt meg en tur opp dit og kan fiske litt i samme slengen!

 

 

Kommentarer til denne saken