Hvordan kan sang formidle kunst? Galleri Würth får besøk av mezzosopran Tone Våga Kummervold onsdag 15.november, hun vil synge sin tolkning av sitt møte med verk fra kunstneren Georg Baseliz.

Kummervold har tidligere hatt opptreden i Galleri Würth, og dette var en stor suksess! Denne gangen vil hun synge sin tolking av nåværende utstilling Georg Baselitz- Verk fra Sammlung Würth. Det blir en liten liederabend med seks sanger av den øst-tyske komponist Hanns Eisler (1898-1962). Hun har med seg pianist blir Bjarne Sakshaug, som er fast pianist og repetitør i operaen.

«Vi er svært glade over at Kummervold har sagt ja til å komme tilbake til Galleri Würth. Opera i galleriet var en stor suksess sist og en type arrangement vi ønsker å fortsette med i tiden fremover. Gallerirommet egner seg utrolig godt som operascene», forteller gallerileder Anne-Birte Snilsberg.

Tone Våga Kummervold debuterte ved Nasjonaloperaen i 2009 og ble fra sesongen 2012/2013 fast medlem av solistensemblet. Her har hun fylt roller i operarepertoarets klassikere, som Lola i Cavalleria rusticana, Suzuki i Madama Butterfly, Olga i Eugene Onegin, Mary i Den flyvende hollender og Tredje dame i Tryllefløyten – men også utmerket seg i moderne verker, som Amando i Le grand macabre, Alun O. All i Knut Vaages opera Khairos og Pilegrimen i Kaija Saariahos L'amour de loin og nå står Galleri Würth og Hanns Eisler for tur! Dette er første gang Kummervold synger Eisler! Både hun og Galleri Würth gleder seg til arrangementet 15.november og håper på å fylle galleriet med publikum som lar seg begeistre over møtet mellom musikk og kunst!

Galleri Würth ønsker velkommen til arrangementet Opera i galleriet ! Torsdag 15.november kl.18. Påmelding sendes til [email protected] innen 13.november. Det er begrenset plass så førstemann til mølla!

For mer informasjon om Tone Våga Kummervold se hennes profil ved Den Norske Opera http://operaen.no/Om-DNOB/Nasjonaloperaen/Tone-Kummervold/