Gå til sidens hovedinnhold

Behn vil stoppe dokumentaren: – Dette er i aller høyeste grad uventet

Artikkelen er over 3 år gammel

Katharina Gellein Viken fra Nes har regissert dokumentarserien "Ari og halve kongeriket" som Ari Behn nå prøver å få stoppet. Hun er overrasket over Aris snuoperasjon, og skjønner ikke hva kritikken går ut på.

– Det at kom en helomvendig i siste liten er vanskelig å forholde seg til. Jeg har hele tiden forholdt meg til deadliner og nå er det for sent å gjøre endringer, sier regissør Katharina Gellein Viken fra Nes til Romerikes Blad.

Hun er i dag opptatt med å klippe siste episode av «Ari og halve kongeriket». Hun og hennes selskap Bifrost Media står bak dokumentarserien på tre episoder om hennes gode venn Ari Behn. Serien har premiere på TV 3 på torsdag 8. mars.

Men i slutten av forrige uke satt Behn seg på bakbeina og ville stoppe serien som handler om Behn etter skilsmissen med prinsesse Märtha Louise. Behn har hyret inn advokat Jon Christian Elden i denne saken. Behn mener han ikke har fått godkjenne det som skal sendes, og Behns manager Geir Håkonsrud har uttalt at Behn har inngått en intensjonsavtale under forutsetning av at Behn hadde såkalt final cut- altså at han har rett til å bestemme hva som skal vises i dokumentaren og ikke.

Behns foreldre er også med i serien, men de ønsker ikke å godkjenne innholdet.

Gellein Viken stiller seg uforstående til det hele.

Hun sier DN at Ari har godkjent episodene «med stor entusiasme», både skriftlig og muntlig.

– Det er ingen som har fortalt meg hva det er de ønsker å endre på, og uansett kommer dette alt for sent. For meg er dette aller høyeste grad uventet og overraskende da Ari har stått for innholdet 100 prosent hele veien. Foreldrene hans har selv samtykket til å være med, de har selv invitert oss til å filme lange sekvenser til dokumentaren og har også supplert med private videoer.  De visste godt at produktet skulle sendes på TV 3 og har latt seg intervjue både tidlig og sent i prosessen, uttaler hun til Romerikes Blad.

Hun mener at Behn er presset fra flere hold.

Sender serien

TV 3 har nå bestemt seg for å sende serien til tross for at Behn har hatt et ønske om å stoppe den.

– Ari har fått sett de episodene som er ferdige, og disse har han godkjent. Samtidig er han ikke redaktør på produksjonen, så han må ikke godkjenne hele dokumentaren for at vi skal sende den, sier programdirektør Andreas Bakka Hjertø MTG som eier TV3 til DN.

Gellein Viken sier at serien ikke fremstiller Behn i et negativt lys.

– Det er ingen ting i serien som er opprivende eller setter ham i et dårlig lys. Det er ligger mye pengesatsning i denne serien fra flere hold. Hvis denne serien ikke skulle blitt vist på tv, tror jeg det ville vært et tap både for Ari og for publikum, mener Viken.

– Stressende

– Jeg synes dette er veldig leit og håper at det blir en fin løsning i denne saken, sier hun.

– Hvordan er forholdet mellom deg og Behn nå?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere så mye om. Jeg har snakket med ham, men ikke så mye. Jeg er nødt til å konsentrere meg om å gjøre jobben min, forteller hun.

Hun legger ikke skjul på at denne saken fikk en vending hun ikke hadde ventet.

– Det har vært veldig stressende, ikke minst med alle mediehenvendelsene jeg har fått i de siste dagene. Dette tar oppmerksomheten vekk fra den jobben jeg skal gjøre nå i sluttinnspurten med serien. Samtidig har det vært viktig for meg å gi min versjon. Jeg håper at denne saken ikke vil få negative følger for meg og firmaet mitt i ettertid. Vi har jobbet seriøst med denne dokumentaren, påpeker hun.

Kommentarer til denne saken