Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Et mystisk klesskap i Nes

Artikkelen er over 6 år gammel

«Narnia» eg. «Legenden om Narnia – Løven, heksa og klesskapet». Teatergruppa i Nes Revy- og Amatørteater. Premiere på Nes kulturhus, fredag kveld.

Historien om de fire barna, Lucy, Susan, Edmund og Peter kom første gang i 1950. Seinere kom det mange romaner av Clive Staples Lewis.

Den magiske historien har mange bibelske trekk og den tradisjonelle kampen mellom det onde og det gode.

Ungdommene i teatergruppa i Nes er gode til å tolke roller og spiller godt teater på blackbox scenen i Nes kultursenter. Flere erfarne, som Lene Kulsrud som beverkone og Marit Nes Gladheim i rollen som Edmund bærer stykket med sitt spill på scenen. Men alle rollene er godt innenfor den tolkningen som dette stykket krever.

Instruktøren, Steinar Olberg, har valgt å spille på masse humor og komikk. Riktignok har manuset både rollefigurer og replikker som er morsomme. Men jeg ville foretrukket et mindre spenn mellom humor og alvor. Og litt større vekt på de religiøse strømningene.

Scenografien er en stor utfordring for å kunne holde både tempo og magi ved like.

Termpoet er i de beste scenene svært god. Men scenografien, med flere av settstykkene samtidig på scenen, gjør det vanskelig å følge handlingen flere ganger.

Også overgangen mellom rommet med skapet og Narnia kunne vært tydeligere markert. Selv om scenen i Nes kulturhus er vanskelig kan man godt prøve med opphøyninger og sidescener når man skal forflytte seg i sted og tid. «Legenden om Narnia» krever mye av scenografien.

Likevel er forestillingen i Nes god underholdning takket være dyktige ungdommer med stor spilleglede.

 

Kommentarer til denne saken