"Naturen til inspirasjon og rekreasjon"

Grethe Maurseth

Grethe Maurseth Foto:

Av
DEL

Innsendt Grethe Maurseth til Sandbekkstua

Med tette bånd til Vestlandet og røtter fra Maurseth på Hardangervidda, hvor kunstnere har fulgt slekten fra 1800-tallet frem til i dag, er Grethe Maurseths DNA med i hvert maleri. I dag bor og arbeider kunstneren i Aalborg, Danmark.

«Udstillingen blir i hovedsag vinter motiver. Naturen er vigtig for meg, både til inspiration og rekreasjon. Naturen i samspillet med mennesker og dyr, og hele tiden omskiftelig. Kulde, varme, sol, regn og de forskellige årstiderne. Dette fasinerer meg, og leder også tankene til hvordan det er å være menneske.»

Hun forteller videre at inspirasjonen ofte kommer fra hendelser og den situasjonen hun befinner seg i. Det kan være de norske fjell, nærmiljøet, mennesker og bygninger. Hun er mest komfortabel med den naturalistiske stilen, det gir et godt utgangspunkt, at det er noe konkret å forholde seg til. Hun bruker både olje og akrylfarger og eksperimenterer med det mangfold av forskjellige teknikker og uttrykksformer som finnes. Hun bruker ofte foto ”som oplæg”, og kombinerer det med maleriet.

Sommeren 2006 var Maurseth ferdigutdannet fra Aarhus kunstakademi, en 4-årig utdannelse på fagskolen for maleri. Hun presiserer imidlertid at tidligere arbeidserfaring, utdannelse og livserfaring er svært viktig i forhold til det arbeide hun nå utfører. Lærerne hennes på Akademiet var Jon Gislason, Søren Taaning, Karen Gabel Madsen og Max Parylewicz. Samtlige av akademiets lærere er profesjonelle kunstnere eller kunsthåndverkere som ofte stiller ut og for øvrig bidrar til den kunstpolitiske debatten.

Hjertelig velkommen til åpning av utstillingen utenfor Sandbekkstua lørdag 19. september kl 1200!

Utstillingen er åpen lørdag og søndag mellom kl. 1200 - 1600 til og med 4. oktober.

Rælingen Kunstforening

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken