Rosa dag på Nannestad Videregående Skole, en viktig markering!

Av
DEL

InnsendtTorsdag 17.oktober hadde russestyret ved Nannestad Videregående Skole organisert den årlige «rosadagen». Dette er en tradisjon som russen har deltatt på i mange år, i sammenheng med aksjonen mot brystkreft. At elever og ansatte på skolen tar på seg noe rosa denne dagen er med på å markere en viktig sak.

I år var vi så heldige at aksjonssjef i Kreftforeningen for Oslo og Akershus, Kathrine Bolt-Evensen, tok seg tid til å besøke skolen. Hun holdt et foredrag om årets tema for brystkreftaksjonen, rosa forskjellsbehandling, etterfulgt av litt info om den årlige aksjonen Krafttak mot kreft som gjennomføres i mars der russen er den største samarbeidspartneren. I tillegg holdt hun stand hvor man kunne kjøpe en av årets rosa sløyfer og reflekser.

Russestyret er veldig fornøyd med organiseringen og er glad for at andre elever enn russen og ansatte også deltok i rosa. Skolen ble pyntet med rosa ballonger som satte et ekstra preg på markeringen. Dette har vært en sosial og inkluderende dag, i tillegg til at så mange er med på å markere sin støtte i saken. Russestyret er heller ikke de eneste som er positive til initiativet.

Rektor Stine Jeppesen skriver i en mail rundt arrangementet «- Ledelsen støtter initiativet og håper flest mulig vil få anledning til å delta i arrangementet med dette gode formålet.»

Dette arrangementet hadde ikke blitt like bra om ikke samarbeidet mellom russestyret, elevene, skolehelsetjenesten og skoleledelsen hadde vært så tett som det er.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags