Romerikinger vant Spellemann

VANT: Superbarna vant Spellemannspris for beste barnealbum. (f.v.) Tone Lise Asphol, Benjamin Asphol, Kristine Bang Thori, Tobias Asphol, Jenny Louise Helt, Hanna Eriksen og Knut Bjørnar Asphol.

VANT: Superbarna vant Spellemannspris for beste barnealbum. (f.v.) Tone Lise Asphol, Benjamin Asphol, Kristine Bang Thori, Tobias Asphol, Jenny Louise Helt, Hanna Eriksen og Knut Bjørnar Asphol. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Allerede før kveldens hovedprisutdeling av Spellemannsprisen 2016 hadde Romerike stukket av med to harper. Etter prisutdelingen var det tre.

DEL

For både Karpe Diem og Superbarna vant i kveld Spellemannspris.

Superbarna med albumet «Hipp Hurra» stakk av med seieren i klassen barnemusikk.

Knut Bjørnar Asphol som har ledet prosjektet Superbarna i en årrekke, skriver på sin egen Facebook i kveld etter at prisen var utdelt:

«Wow! Dette var hyggelig og stort. Hurra for Superbarna og Superforeldrene som gjør dette mulig».

Til RB fortalte han før helgen at han hadde drømt og håpet på en nominasjon i 6-7 år.

– Jeg er kjempeglad, og så stolt av hele gjengen. Det er en veldig stor anerkjennelse, og gjør at man får guts til å stå på videre.

Magdi og Chiraq i Karpe Diem mottok den første av potensielt fire Spellemannspriser tidligere i dag.

Magdi og Chiraq i Karpe Diem mottok den første av potensielt fire Spellemannspriser tidligere i dag. Foto:

Spellemann nummer to

Også Karpe Diem med Nittedal-bosatte Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og hans makker Chirag Rashmikant Patel som er født på Lørenskog sikret seg to priser. Både for sin plate «Heisann Montebello» i klassen Urban og for «Årets Album».

De er nominert i fire kategorier i kveld og allerede under sjangerprisutdelingen på Sentralen i Oslo vant de den første.

– Tusen takk til alle som er rå. Fordi det tvinger oss til å være enda råere, sier Magdi under takketalen, skrive NRK.

– Jeg vil gjerne takke mamma, pappa og Gud, legger Chirag til.

Da de nominerte ble avslørt tidligere i januar fortalte Magdi at det fortsatt var svært spennende å bli nominert til Spellemannsprisen og at han trivdes godt som nyinnflyttet nittedøl.

«Heisann Montebello» har vært et spesielt prosjekt for duoen, og populariteten og oppmerksomheten det har fått har vært overveldende, fortalte han.

– Vi er ganske overrasket. Selv om vi ikke alltid er like glad for all debatten, er vi veldig glade for at det er et engasjement. Men vi er veldig overrasket over hvor stort det engasjementet har blitt. Det er jeg den første til å innrømme, sier han.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags