Aktivitetshuset Volt arrangerer i kveld en konsert i Storstua på Lørenskog Hus, hvor lokale rappere får muligheten til å opptre live med et stort band.

– Vi jobber aktivt for å lære all musikkinteressert ungdom mest mulig om bransjen. Vi har de siste årene jobbet for å få et aktivt hiphop-miljø her på Volt, og nå ønsker vi å la hiphop-gjengen få opptre på scenen med et håndplukket band, sier Linda Huuse Johansen, leder for Aktivitetshuset Volt.

Jonathan «Boss» Castro har jobbet med tilbudet sitt, Hiphop101, på Volt og han syns det har vært spennende å få være med på dette prosjektet.

 

– Det har vært kjempespennende å være med på å etablere et hiphop-miljø her på Volt. Det å få stå på scenen med et stort liveband er noe unge artister aldri får oppleve. Som regel er det kun store artister som Karpe Diem som gjør dette.

Jonathan er selv et kjent navn i hiphop-miljøet, og han elsker å hjelpe ungdom med musikken.

– Jeg forsøker å være den personen jeg selv savnet da jeg var ungdom. En som kan støtte, veilede og lære de hvordan musikkbransjen er.

– Vi har samme mål

Benjamin «Adonis» Eldristad er en av rapperne som skal opptre på scenen, han gleder seg til å få opptre med et liveband.

 

– Det blir en helt annen dybde på det vi gjør, når vi har med et stort band. Jeg har forsøkt å gå ut av komfortsonen min, og det har vært veldig spennende. En ting jeg har merket etter at vi begynte med dette prosjektet, er at vi alle bare er ungdom som har lyst til å lage fet musikk. Vi har samme mål, hvordan vi kommer dit er forskjellig, men vi har alle lyst på samme ting.

En av de lokale rapperne fra Volt er Liam «Lakey» Lake, og han er en av dem som har blitt en del av hiphop-miljøet på Volt.

– Jeg syns det er herlig å komme hit til Volt hver eneste fredag, møte Castro og de andre. Er det noe jeg lurer på så hjelper alle meg videre, og det er mye lettere for oss å lære når vi har en som Castro i studioet. Uten Castro og Volt, hadde jeg aldri vært der jeg er i dag.

Fakta:

Hiphop101 opptrer med bandet HOT DAMN! onsdag kveld, i Storstua på Lørenskog Hus.

Bandet består av: Elling Svee, Aleksander Réne Frontéri, Julia Bognar Finnseter, Ulla Fredriksen, Bendik Lundsvoll, Martin Borge og Marius Reierstad.

Bandet er satt sammen av musikere fra flere band som har en tilknytning til Volt.

 

Mye arbeid

Linda Huuse Johansen sier det har vært mye som har måttet ordnes før onsdagens konserten ble en realitet.

 

– Vi har søkt om støtte, organisert øvinger, samlet sammen bandet, øvd med bandet og hiphop-artistene – og gjennomført hele prosjektet. Vi håper hiphop-artistene lærer mye av å spille med et liveband. Stian Eriksen har vært musikalsk leder for hele prosjektet og er den som er ansvarlig for at alt høres bra ut. Uten han hadde vi aldri kommet i land.