Intim julekonsert

PROSJEKTKOR: Et kor bestående av 27 sangere som er satt sammen for anledningen skal framføre Händels Messias i Gjerdrum kirke på søndag. foto: privat

PROSJEKTKOR: Et kor bestående av 27 sangere som er satt sammen for anledningen skal framføre Händels Messias i Gjerdrum kirke på søndag. foto: privat

– Vi framfører stor musikk i liten besetning, men det går ikke utover kvaliteten, mener kantor og dirigent Michel Zelissen som søndag skal lede Händels Messias i Gjerdrum.

DEL

– Händels Messias er et av de mest kjente store juleverkene. Ofte settes verket opp av mange sangere og stort orkester. Vi har valgt å gjøre det litt annerledes. Vi har med 27 sangere og et mindre orkester. På denne måten kommer hver enkelt korist mer fram, og jeg synes også at klangen blir veldig bra, sier dirigent og kantor Michel Zelissen i Gjerdrum.

Prosjektkoret som han leder setter opp Händels Messias 17. desember i Gjerdrum kirke.

Zelissen mener at en liten besetning ikke går utover kvaliteten på musikken, snarere tvert imot.

– Når man setter opp dette verket i så lite format som vi gjør, stiller det ekstra krav til sangerne, forteller han.

Synger om Jesu liv

– Händel var flink til å fargelegge scener. Man trenger ikke kunne juleevangeliet eller kjenne til bibelen i stor grad for å forstå hva dette handler om, sier Zelissen.

Verket Messias er delt inn i tre, hvor den første delen omhandler Jesu fødsel, den midterste delen handler om lidelse, død, oppstandelse og himmelfart, mens den siste delen tar for seg Jesu gjenkomst og dommedag. Verket er spesielt kjent for «Hallelujahkoret» som avslutter del to.

– Det er veldig inspirerende å jobbe med dette stoffet og i tillegg har det blitt et bra kor også denne gangen. Publikum som kommer på denne konserten får oppleve en intim julekonsert med høy kvalitet til en god pris, mener Zelissen.

Hard konkurranse

Kantoren sier at budsjettet for konserten er på 90.000 kroner.

– Dette viser menighetsrådet tørr å satse i Gjerdrum. Samtidig er dette relativt billig sammenlignet med andre som setter opp dette verket. Så det viser at vi klarer å servere kvalitet selv med begrensede midler, sier han.

I tillegg til prosjektkor og orkester som er satt sammen for anledningen er det også med fire solister: Mathilde Salmi Marjavara, Mari Askvik, Nils Georg Haugland Nilsen og Mads Wighus.

Det er lagt ut 230 billetter for salg. Selges alle disse vil kirken bli helt full. Men Zelissen innrømmer at forhåndssalget til konserten ikke har vært like bra som han hadde forventet.

– På det tidspunktet vi setter opp konserten på, vet jeg at vi konkurrerer med mange andre julekonserter i nærområdet. Hittil er rundt halvparten av billettene solgt. Vi håper at mange velger å kjøpe billett i døra, sier han.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags