Sist fredag slapp Henning Bergersen singelen «Mørket» fra sin første soloplate «Trollspeil» som utkom i 2016. En musikkvideo til singelen slippes også denne uken. Den er fotografert av Thomas Mørch og klippet av Hedvig Lien. 

Henning Bergersen er opprinnelig fra Enebakk og tidligere kjent som vokalist i rockebandet Moys som ble oppløst i 2013 etter fire plater. Den siste var "Måneskinn og tåke" (2009) med tekster av forfatteren Ragnhild Jølsen.

Bergersen om låten "Mørket": Den er definitivt den ærligste og mest direkte teksten jeg har skrevet. Denne gangen kler jeg meg naken og hopper uten sikkerhetsnett. Teksten handler om det vrengbildet man kan få av seg sjøl når man sliter med tunge tanker. Den handler om å stirre rett inn i trollspeilet og tro på den løgnen man ser! Men den handler også om takknemlighet over livet og lettelsen over at lyset i enden av tunnelen ikke alltid er toget som kommer imot."

"Mørket" har allerede vært listet på Norsk på Spotify sin spilleliste Norsk rock.

Låten er hentet fra Bergersens debutskive «Trollspeil». Den er produsert av Vesa Pekkala og Henning Bergersen, innspilt av Frode Martinsen i Soundcheck studio i Drammen, mikset av Jim Berget i Flatcity studio i Enebakk og mastret i Abbey Road i London av Alex Wharton. Sistnevnte har blant annet jobbet med artister som Aurora, Massive Attack og Radiohead. 

Med seg på "Trollspeil" har Bergersen tidligere bandkollega fra Moys, Jørn Gundersen på bass, Geir Ormøy på trommer, Vesa Pekkala på gitar og synth, og Ida Skarsvik Hekneby på kor.

Artikkelen er sendt inn av Sirius Produksjoner