Gå til sidens hovedinnhold

Amund Maarud vant Bluesprisen 2016

Artikkelen er over 4 år gammel

Amund Maarud fra Skogbygda i Nes ble torsdag kveld tildelt Notodden Blues Festivals Bluespris 2016. Prisen ble overrakt av Steven Van Zandt under åpningen av festivalen.

Det var en svært overrasket Amund Maarud som ble jublet fram på scenen i Hovigs Hangar under åpningen av den 29. Notodden Blues Festival for å motta Bluesprisen 2016. Han fikk også mye skryt fra bluesikonet Steven Van Zandt, kjent som Little Steven.

Det var en tydelig rørt og glad prisvinner som takket festivalen for den prestisjefylte prisen.

– Jeg sto bare og stemte gitaren min og forberedte meg på å spille snart, jeg. Dette hadde jeg ikke ventet. Tusen takk! Det er en stor ære!

– En modig musiker

Bror Henrik Maarud spiller sammen med Amund Maarud i gruppen Morudes, og hadde i all hemmelighet kommet til festivalen slik at de kunne spille et nummer for et engasjert publikum, som tydelig viste sin begeistring for prisvinneren.

Siden 1991 har Notodden Blues Festival delt ut Bluesprisen til artister, personer eller organisasjoner som har gjort en spesiell innsats for bluesen. I år var det den norske bluesgitaristen og vokalisten Amund Maarud som fikk Notodden Blues Festivals statuett og 20.000 kroner for sitt engasjement for bluesen.

– Årets pris går til en modig musiker som ligger Notodden Blues Festivals hjerte veldig nært, og som er i tråd med festivalens ideologi om å satse på talentutvikling og utfordre rammene for hva mange oppfatter som blues, sier juryen i sin begrunnelse.

Ikke første gang prisen går til en romeriking

Juryen begrunner videre valget av vinneren med at Maarud har hatt en karriere med ulike musikalske uttrykk, samtidig som han alltid har hatt bluesen til stede.

– Takket være årets prisvinnere er det mange unge musikere som har valgt blues som sin sjanger. Han har evnen til å utfordre grenser samtidig som han klarer å både holde på kjernepublikummet sitt og rekruttere nye fans, sier juryen videre.

Dette er ikke første gang Bluesprisen går til Romerike. Jan Tore Lauritsen fikk prisen for to år siden, og Bitten Svendsen tok imot prisen på vegne av Norsk Blues Union for fire år siden. Begge er fra Fetsund.

 

Kommentarer til denne saken