Terningkast 5: Sunderfundig

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Musikkanmeldelse

ØYSTEIN SUNDE: «Bestefar» (Spinner Records)

12 spor, spilletid: 35.27

Det er alltid en begivenhet når ord- og strengekunstner Øystein Sunde (snart 70) byr på nytt materiale – og «Bestefar» er intet unntak. Hans første album på åtte år er mer av alt vi elsker med Sunde; elleville ordspill, heseblesende instrumentlek og velskrevne tekster som på finurlig vis treffer en nerve i tida; denne gang i stor grad sentrert rundt mobil, nett og sosiale medier.

«Du er på YouTube nå» er et skråblikk på vår tids gapestokk – mens «Det må du bare huske på» blant annet harselerer med rekka av passord du for all del ikke må glemme: ««En gang jeg tasta Esso-koden i en minibank fire ganger, ble jeg stående uten penger og kort og bensintom i Stavanger.»

«Johnny B. Goode på sjukehjem» (en norsk vri på Chuck Berry med Petter Baarli på gjestegitar) er et humoristisk høydepunkt – «Pertentlig i Bentley» i duett med Ingrid Bjørnov, «Dødsbo» (selvfølgelig basert på Ravis «Dødssøt») og en oppdatert «Jaktprat» i form av «Fjøsprat» likeså.

Musikalsk er det også variert, fra rock 'n roll og bluegrass til bossanova og noe Sunde kaller mazurklender; 3/4-takt lagt oppå 2/4-takt på herlig vis. Jeg tipper flere enn meg vil storkose seg i selskap med bestefar Sunde anno 2016.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken