Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Allsidig innlevelse

Artikkelen er over 4 år gammel

Musikkanmeldelse

«50 år på veien – vol. 2» (Granlund)

47 spor, 3 cd, 1 dvd + bok

Trond Granlund (66) fortsetter å dokumentere sin lange, hektiske og mangslungne karriere.

Del 2 av «50 år på scenen» er innholdsrik, variabel og variert. 47 spor fordelt på tre cd-er, og i tillegg en dvd fra en konsert på Vasshjulet i Lørenskog hus i 2014, med 21 låter.

Det som først og fremst slår en ved oslogutten som gjorde lørenskauing av seg, er at han alltid er seriøs og oppofrende på scenen. Han tar publikum alvorlig.

Første cd her er et utmerket bevis. «De evigunge herrene» er en gjennomkjøring av gamle standardlåter og musikk av Eigil Berg, ispedd et par Granlund/Hammarstrøm-låter. Alt er hentet fra en konsert på Herr Nilsen i april 2016. Med på scenen er Eigil Berg (keyboards og sang), Tommy Granlund (gitarer og sang), Trine Sennerud Melby (nøkkelharpe) og Jan Arild Moe (bass og sang).

Dette er musikk disse gutta kunne gjort i blinde. Men Granlund kaster seg over dem med smittende innlevelse og spilleglede. Dermed blir det solide saker likevel.

Like fullt er dette den minst interessante delen av denne utgivelsen.

Høydepunktene kommer på cd 2, «Tyrielden», Den er full av sterke sanger, signert folk som Marius Müller, Svend Berg, Henning Kvitnes. Finn Evensen, Trond Ingebretsen, Tore Heggelund, Øystein Hølleland, Asbjørn Stokkeland/Ingvar Hovland i tillegg til Granlunds egne «Manglerud», «Brun formiddag» og «Støvler av klapperslangeskinn».

Stor variasjon her, med musikk som kunne vært Little Feat, sveisne viser med et skinn av gammel. norsk revy, en stilig og fengende, countryinspirert indianerberetning («Mangas Coloradas»).

Granlund er åpenbart både inspirert og i perlehumør.

Cd 3, «Hillbilly Cats», er satt sammen av en fin konsertsekvens fra Down on the farm i 1994, og en serie countrylåter som «Crying Time og «Foggy Mountain Breakdown».

Granlund er sin egen arkivar, og det er imponerende hvor flink han er til å utnytte og dele godbitene.

Denne utgivelsen er en skatt for alle som liker Trond Granlund. Vi håper at «Vol 3» vil følge.

 

Kommentarer til denne saken