Gå til sidens hovedinnhold

En av Norges fremste bluesmusikere kommer til Vegalangs i Vormadalen: – Amund Maarud er en lokal helt

Artikkelen er over 2 år gammel

NES: Denne helgen går Vegalangs i Vormadalen av stabelen i Nes, og på lørdag har du mulighet til å se en av Norges fremste bluesmusikere i aksjon.

– Amund Maarud er en lokal helt. Neste år opptrer han faktisk i Royal Albert Hall. Men først kommer han altså hit til Rolstad gård i Fenstad, forteller Anne Kristin Rolstad om den anerkjente bluesmusikeren fra Nes.

Sammen med bønder fra en rekke andre lokale gårder arrangerer hun Vegalangs for fjerde år på rad. Konsert, kunstcruise, marked, omvisning og foredrag er bare noen av aktivitetene som tilbys i Vormadalen i olsokhelgen.

– Konserten med Amund Maarud blir årets hovedarrangement. Den finner sted på lørdag, og da satser vi på fullt tun med servering av både lokalt øl og lokal mat.

Vær rask med å bestille

Anne Kristin Rolstad forteller at dette er første gangen Vegalangs satser på en profesjonell musiker.

– Amund Maarud starta sin yrkeskarriere som juletreselger på Rolstad gård, og han sier sjøl at det er den eneste ordentlige jobben han har hatt før han ble bluesmusiker, ler hun og legger til:

– På lørdag får vi også besøk av Marius Lien fra Fenstad. Han er bare 18 år, men har en lovende framtid som bluesstjerne. Dette blir rett og slett en musikalsk helaften i gode omgivelser.

For teaterinteresserte har arrangørene av Vegalangs to ulike forestillinger å by på. På Huser gård kan du få med deg vandrespillet «Presteenkene går igjen» og på Veset gård står stykket «Camilla og Henrik» på plakaten.

– Her får man også servert en god porsjon kulturhistorie. Presteenkene gir publikum en historisk presentasjon av livet på gården, mens på Huser gård får man et innblikk i livet til Camilla Collett og Henrik Wergeland. Hvis man ikke har sikra seg billett, bør man være rask, for det er begrensa med plasser, forklarer Rolstad.

Populært arrangement

Det allsidige programmet under Vegalangs trekker ifølge arrangøren stadig flere gjester for hvert år som går.

– Vi får veldig positive tilbakemeldinger, og jeg har opplevelsen av at Vegalangs i Vormadalen har blitt et begrep som mange kjenner til. Vi håper at dette etter hvert kan bli et arrangement som hele Romerike vet om.

Den offisielle åpningen foregår på Veset gård klokken 18.30 fredag kveld. Arrangementet avslutter klokken 19 søndag med en guidet vandring blant Nes kirkeruiner.

Kommentarer til denne saken