Premiere i kveld på bymusikalen

PÅ hjemmebane 1: Reidun Sæther (35) fra Skedsmokorset startet sin artistkarriere i Lillestrøm kultursenter. Begge foto: Anne Merete Rodem

PÅ hjemmebane 1: Reidun Sæther (35) fra Skedsmokorset startet sin artistkarriere i Lillestrøm kultursenter. Begge foto: Anne Merete Rodem

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lillestrøm: Generalprøven er unnagjort. I kveld er det alvor for Lillestrøms første bymusikal, «Da verden kom på skinner».

DEL

–Jeg har ingen nerver i det hele tatt, nettopp fordi jeg er på hjemmebane i Lillestrøm. Her er det trygt og godt. Vi har det utrolig hyggelig sammen, sier Reidun Sæther, som har rollen som driftige Madame Thrane i musikalen. Hun startet sin artistkarriere nettopp i Lillestrøm kultursenter. I Teatersalen.

Nå spiller hun utendørs under varmende augustsol og foran et forventningsfullt publikum. Også Rune Svendsen har trådd sine ungdomsår på scenen i kultursenteret. I musikalen spiller han den mannlige hovedrollen Martin.

– Det ligger mye arbeid bak dette, og vi gjør det for byen. Vi lover at det er verdt turen hit, sier han.

Musikalen er skrevet av Henrik Amundsen og Erik Schøyen. Handlingen er lagt til perioden fra det første toget mellom Kristiania og Eidsvoll passerte Lillestrøm 1. september i 1854 til 1934, da dagens stasjonsbygning ble bygget.

– Utviklingen har vært fantastisk, mye takket være jernbanen, sier Amundsen og Schøyen, som også er regissører for musikalen, som blander fakta og fiksjon.

– Noe er historiske fakta. Annet er ren og skjær løgn eller omskrivinger. Hva som er hva kan være vanskelig å skjelne. Men det som er sikkert er at vi gjennom hovedpersonen Martin og Gunhild får et innblikk i både lillestrømlingen og innflytterens historie. Et blikk inn i byens sjel og et utsnitt av en viktig del av både den fjerne og den nære historien.

- Vi har prøvd å kombinere humor, alvor og kritikk, samtidig som vi forsøker å kommentere hvordan det er å være en liten familie i Lillestrøm i dag, sier regissørene.

18. august starter bymusikalen «Da verden kom på skinner» i Lillestrøm – utendørs! Her får du noen glimt fra generalprøven.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken