Cornelia Lauritzen er sin unge alder til tross i ferd med å etablere seg som popartist, for det har ikke vært tvil om at det er den retningen som gjelder for nannestadsokningen, hvis mor er sjef for kulturskolen i Nannestad, «den grønne bygd i vekst».

– Nå står du med begge bein midt i det kanskje største sirkuset norsk underholdningsbransje kan oppdrive?

– Det er jo dette jeg har jobbet for, jeg har et ønske om at folk skal oppdage meg som artist, sier Cornelia, som står på scenen som sitt alter ego «Elouiz» i Oslo Spektrum lørdag 27. februar. Der skal 10 artister konkurrere om finaleplass i den internasjonale finalen i Stockholm i mai i år.

Sangene i fokus

Årets norske finalister er – langt på vei – ikke blant de mest kjente navnene for de fleste, og det er unge artister som står på scenen (kanskje bortsett fra bandet Stage Dolls, som platedebuterte i 1983 ...).

– Vi har hele veien gått etter de gode sangene, sier den nye MGP-generalen med sedvanlig energisk røst og kroppsspråk under pressekonferansen på Marienlyst tirsdag formiddag.

Det er mange forskjellige musikkuttrykk som skal konkurrere, og Cornelia Lauritzens bidrag er «en tidløs komposisjon kledd i moderne drakt», for å sitere MGP-general Karlsen. Sangene blir sluppet 2. februar.

Fulle dager mot finale

– Du har en sang du skal framføre, men er noe av det andre på plass ennå?

– Det blir beinhard jobbing fram mot finalen i Oslo Spektrum, og jeg er glad for at jeg har et godt støtteapparat rundt meg; jeg har jo plateselskapet mitt i ryggen, og vi er omgitt av dyktige folk i MGP-maskineriet som kommer til å bistå med koreografien, når man ser i kameraet og alle de små tingene som må til for at det skal bli en vellykket opptreden, sier Cornelia.

– Det har vært musikk siden du gikk ut av videregående skole for noen år siden?

– Det er musikk som gjelder for meg. Jeg har gitt ut tre singler tidligere. En ny singel var på vei ut på markedet, men den har vi holdt igjen. Den kommer ut etter MGP-finalen, sier «Elouiz» til Romerikes Blad.

Fra Gjerdrum til boyband

19 år gamle Andreas Haukland fra Gjerdrum sklir inn i det norske MGP-sirkuset nærmest på et bananskall. Den unge mannen er en del av kjendisprodusent David Eriksens sammensatte guttegruppe, eller boyband om du vil.

– Jeg meldte meg på et konsept som ble vist på TV, og jeg er en av dem som ble plukket ut til å være en del av gruppen «Suite 16», sier Haukland.

– Og så kom muligheten til å bli med på MGP, og her er vi, sier han.

– Hvem bestemmer i en sammensatt gruppe som dette?

– På samme måte som et vanlig band så er vi alle med og bestemmer, sier Haukland.

– Hva forventer du av finalen i Oslo Spektrum?

– Jeg forventer at det blir et skikkelig bra show, at jeg kommer til å være nervøs og at vi kommer til å levere en bra opptreden, sier Gjerdrums håp i Oslo Spektrum 27. februar.