KEiiNO videre til Eurovision-finalen

Tel Aviv, Israel 20190516.
Fred René Buljo, Tom Hugo Hermansen og Alexandra Rotan  i gruppen KEiiNO  etter torsdagens semifinale.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tel Aviv, Israel 20190516. Fred René Buljo, Tom Hugo Hermansen og Alexandra Rotan i gruppen KEiiNO etter torsdagens semifinale. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

KEiiNO storkoste seg på scenen og har fått muligheten til å gjøre det igjen i finalen i Eurovision Song Contest etter at de gikk videre i semifinalen torsdag.

DEL

Finalen arrangeres i Tel Aviv i Israel lørdag. Også våre naboer Sverige og Danmark er med videre.

KEiiNO stiller med låten «Spirit in the Sky» og var blant 18 land i semifinalen torsdag som kjempet om å bli blant de 10 finalenasjonene.

– For en opplevelse. Hele salen danset og sang med, og for en jubel. Vi storkoste oss og vil gjerne gjøre det igjen, sa Alexandra Rotan via NRKs pressekontakter etter framføringen.

I tillegg til Norge, Sverige og Danmark er følgende land med videre til finalen: Nord-Makedonia, Nederland, Albania, Russland, Aserbajdsjan, Sveits og Malta. Landene som røk ut var Armenia, Irland, Moldova, Latvia, Romania, Østerrike, Kroatia og Litauen.

I finalen skal 26 land delta i konkurransen, hvor seks land er direktekvalifisert. Det er vertslandet Israel og «de fem store», som Frankrike, Italia, Spania, Storbritannia og Tyskland.

I både semifinalene og finalen gir deltakerlandene to sett med 1-8, 10 og 12 poeng, med ett sett ut fra seernes telefonstemmer og ett sett fra en nasjonal fagjury.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken