Ingen 17. mai uten bunad for KEiiNO-Alexandra

Tel Aviv, Israel 20190517.
Tom Hugo Hermansen og Alexandra Rotan og Fred René Buljo  i gruppen KEiiNO  feirer 17.mai i den norske ambassadørboligen i Tel Aviv med  ambassadør Jon Hanssen- Bauer.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tel Aviv, Israel 20190517. Tom Hugo Hermansen og Alexandra Rotan og Fred René Buljo i gruppen KEiiNO feirer 17.mai i den norske ambassadørboligen i Tel Aviv med ambassadør Jon Hanssen- Bauer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir ikke 17. mai-stemning uten romeriksbunaden for Alexandra Rotan i KEiiNO. Dagen starten med frokost hos Norges ambassadør i Tel Aviv.

DEL

– Jeg er veldig stolt over å få representere bygda. Det betyr mye for meg at jeg som romeriking reiser hit og representerer landet vårt i Eurovision Song Contest, sier den ene av de tre KEiiNO-sangerne til NTB.

På 17. mai var hun kledd i rød romeriksbunad under frokosten i residensen til den norske ambassadøren i Tel Aviv, Jon Hanssen-Bauer. Bunaden er over 30 år gammel, og Alexandra har arvet den av en tante.

–Jeg har brukt den hver 17. mai siden jeg var 15–16 år. Det er en veldig viktig dag, og det er første gang jeg feirer den i utlandet. Så klart må jeg ha med bunaden. Det er ikke 17. mai uten, sier hun.

KEiiNO kvalifiserte seg torsdag kveld til finalen i Eurovision Song Contest lørdag.

– Jeg takker for alle meldingene jeg har fått. Det er overveldende. Jeg blir veldig rørt av å se hvor mange som bryr seg, sier Alexandra Rotan.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken