Tok VM-gull – nå venter 30 timer uten søvn

VM-GULL: Christer Rødseth jubler over gull i varmmat for Norge, men har ikke tid til å juble for lenge. Nå venter 30 timer uten søvn. FOTO: PRIVAT

VM-GULL: Christer Rødseth jubler over gull i varmmat for Norge, men har ikke tid til å juble for lenge. Nå venter 30 timer uten søvn. FOTO: PRIVAT

Christer Rødseth og hans kokkelandslag halte i land et VM-gull i varmmat for Norge, men hovedpersoner hviler ikke akkurat på laurbærene.

DEL

– Konkurransen er bare i startgropa. Vi er strålende fornøyd med gull i varmmat, selv om det bare er et nivå-gull, forteller den rutinerte kokken fra Finstadbru etter at Norge tok VM-gull i Luxembourg søndag.

I tillegg til Norge, fikk Island også gull.

– Det går på antall poeng som er mulig å oppnå. Det er mange variabler å ta hensyn til. Det elektriske utstyret vi er prisgitt gjør sitt til at det blir noe uforutsigbart. Den hurtigfryseren vi fikk … Altså, du kan google og holde på, men det er umulig å forutsi hvordan ting fungerer. Laget vårt gjorde det beste ut av det, og vi er stolte over gullet.

Den første delen av konkurransen er bare såvidt i gang.

Konkurransen avgjøres først tirsdag.

Det betyr at Rødseth og kompani har ei lang og knallhard økt foran seg.

– Nå blir det 30 timer uten søvn. Det er viktig å få i seg nok og riktig mat. Tirsdag morgen skal vi levere til bordet vårt. Jeg har jobba 30 timer i strekk før, jeg, så det går nok. Om vi sikter på gull? Selvfølgelig, avslutter den rutinerte unggutten.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags