Ser seg aldri tilbake

Marion Ravn syns hun har fått en fantastisk mulighet som får reise på turné med Lionel Richie. FOTO: Tom Gustavsen

Marion Ravn syns hun har fått en fantastisk mulighet som får reise på turné med Lionel Richie. FOTO: Tom Gustavsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

INTERVJUET: Marion Ravn har hatt en turbulent karriere. Men angrer ikke på noe. Heller ikke på at hun skal ut på turné med nok en aldrende superstjerne.

DEL

Du skal snart ut på turné med Lionel Richie. Hvor fornøyd er du med det?
– Veldig fornøyd! Det er en fantastisk mulighet, rett og slett. Jeg gleder meg til å få spilt musikken for et nytt publikum.

Hvorfor tror du han var på utkikk etter deg?
– Det er et bookingbyrå i Tyskland som har ordnet jobben for meg, men det er selvfølgelig godkjent av Lionel Richie. Jeg føler publikummet hans passer meg godt, jeg er jo veldig inspirert av 70-tallet. På turneen, som starter 5. februar, skal jeg varme opp i 30 minutter, da får jeg spilt cirka seks låter.

Du har sunget sangene hans før?
– Ja, jeg og Marit gjorde en cover av «Hello» da vi turnerte med Hanson for 15 år siden.

Tidligere har du turnert med Meat Loaf, hva er det med deg og aldrende stjerner?
– Denne gangen var det veldig tilfeldig, men jeg er jo veldig glad i musikken fra den tiden, jeg tror de har et publikum som også er bra for meg.

Ryktene sier at du skal ha med deg pappa?
– Ja, pappa blir med noen datoer i vinterferien. Han reiste jo sammen med meg til jeg ble 18, og liker også Lionel Richie veldig godt. «Say You, Say Me» er min favoritt.

Du måtte avlyse noen konserter for å bli med?
– Ja, blant annet konserten i Lillestrøm kultursenter. Jeg liker ikke å skuffe publikum, og er glad for at konserten kunne flyttes til april. Jeg håper folk vil komme, det blir første gang jeg spiller der, så det blir kjempespennende!

Du bor i Oslo, foreldrene dine på Nøtterøy. Hvor mye lørenskoging er det igjen i deg?
– Det er jo i Lørenskog jeg har hatt oppveksten min, så det er en stor del av meg. Det er der jeg ble den artisten jeg er, og jeg har fortsatt gode venninner der, blant annet ei som samler på alle utklipp fra saker om meg i Romerikes Blad. Det er litt fint å ha.

Hvordan har artistlivet vært så langt?

– Nå er jeg 30 år og kan leve av musikken min, så det har vært fantastisk. Drøm på drøm har blitt oppfylt.

Men ikke bare fantastisk?
– Nei, men jeg tror alt skjer for en grunn, og er ikke en person som ser meg tilbake og angrer.

Når opplevde du den største nedturen?
– Perioden mellom mitt første soloalbum og til jeg kom med «Songs from a Blackbird». Årene i USA var åtte år med motbakke der ingenting skjedde.

Når kom vendepunktet?
– I 2013. Det var en døråpner for meg å være med i «Hver gang vi møtes» på TV 2, der jeg fikk mulighet til å vise meg fram som privatperson og artist.

Hvilket forhold har du til pressen?
– Nå er det veldig fint, jeg føler jeg blir møtt med respekt og forståelse for den jeg er. Men det har vært en berg-og-dal-bane.

Hvor godt trives du i rampelyset?
– Jeg har alltid elsket å stå på scenen og holde på med musikk, og begynte i gospelkor da jeg var tre-fire år. Da jeg ble eldre, sang jeg med St. Laurentiuskoret i Skårer kirke. Det er vanskelig å beskrive den gleden, kjærligheten og adrenalinet det gir meg å stå på scenen.

Det blir kanskje mange seine kvelder?
– Ja, så jeg får en døgnrytme som er litt annerledes enn mange andres. Jeg må være på topp og prestere på kvelden, da er jeg ikke like på topp klokka åtte om morgenen. Så jeg er vel det man kan kalle et c-menneske.

Har du blitt litt rik?
– Jeg er ikke fattig, men det koster å spille inn plater og dra på turné.
 

I et ferskt radiointervju avslørte du hvorfor du ikke bruker lang tid på håret når du står opp, sånn litt utpå dagen ?
– Ja, jeg fletter det før jeg legger meg. Selv etter sene konserter. Mamma flettet alltid håret på meg og søstrene mine før vi la oss, så det har blitt en greie, jeg klarer faktisk ikke å sove med løst hår.

Hva drømmer du om nå?
– Karrieremessig kan jeg slappe av og nyte at det skjer masse, i løpet av de neste seks ukene skal jeg på to turnéer. Men jeg drømmer om at det kommer sykt mye folk på Lillestrøm-konserten min!

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags