St. Laurentiuskoret inviterer til sommerkonsert i Oslo domkirke torsdag 7. juni. Lørenskogkoret lover publikum en klangfull opplevelse av sakral kormusikk på til sammen åtte forskjellige språk og konserten er mulighet til å høre et av Norges største kor “live”.

Fem fulle hus

Sist koret stod på scenen var i desember for fem fulle hus i Storstua på Lørenskog hus med juleforestillingen «Merry Christmas». Sommerkonserten i Oslo domkirke byr på en annen side av det tradisjonsrike koret.

Dirigent, Yngve Haltbakk forteller at programmet gir et godt inntrykk av den unike klangen St.Laurentiuskoret har.

- Konserten i Oslo domkirke består av flere av korlitteraturens høydepunkter, med blant annet utdrag fra Vesper av Rakhmaninov, og Rheinbergers messe i Ess-dur. Men også nyere komponister, som Ola Gjeilo er representert, sier Haltbakk.

 

Unik klang

Koret har over 130 korister i aldersspennet 7 til 80 år. Barnegruppa og ungdomskoret er små kor i koret og er selvfølgelig med denne gangen også. Et helt eget trekk ved St. Laurentiuskoret er blandingen av voksne og barnestemmer i sopran- og altgruppene. Dette gir en unik klang.

Annethvert år reiser koret på turné i Europa og i år går turen til Italia. Repertoaret fra sommerkonserten blir med. – Vi har mye å se frem til i sommer, forteller korets PR-leder Camilla Sandstrøm Mathiassen. – Vi gleder oss til å fremføre det tradisjonsrike repertoaret under musikkfestivalen «Music from the North» i Veneto, men aller først ser vi frem til å få synge for gamle og nye publikummere her hjemme.

Hun anbefaler publikum å være ute i god tid til sommerkonserten i Oslo domkirke, enten ved å forhåndskjøpe billetter på Ticketmaster, eller ved inngangsdøra til domkirken for billettkjøp i døra.

Sommerkonsert med St. Laurentiuskoret fremføres i Oslo domkirke torsdag 7. juni kl. 19:30.